سازمان بین المللی ایزو در 24 فوریه سال 1947 تاسیس شد. سازمان ایزو از کمیته های استانداردسازی 130 کشور بزرگ و کوچک, صنعتی و در حال توسعه از کلیه مراکز جهان تشکیل شده است . وظیفه اصلی ایزو اشاعه استاندارد و ارتباط آن با خدمات بین المللی محصولات و خدمات و بهبود آن در محدوده بازرگانی و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده می باشد. سازمان بین المللی استاندارد (ISO) وظیفه مدون کردن انواع استانداردها را بر عهده دارد.
این استانداردها ایمنی و بهداشت کلیه این کالاها را تضمین می نماید استاندارد ایزو همچنین تجارت و بازرگانی بین کشورها را تسهیل می نماید
استانداردها چه اهمیت و کاربردی دارند؟
استاندارد کردن و استاندارد از پایه های علم و فناوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقشی به سزا دارد و باید در جهت افزایش سطح کیفیت ها تلاش کرد تا به فناوری پیشرفته تولید هر محصول نایل آمد. اغلب چنین می پندارند که استاندارد فقط برای حفظ منافع مصرف کننده است.
البته این نظر تا حدی صحیح است و استاندارد به نیازهای فردی و اقتصادی مصرف کنندگان توجه دارد، اما استحکام صنعت و فناوری را نیز در نظر دارد و می توان گفت که سود حاصل از رعایت استاندارد برای تولیدکنندگان بیش از مصرف کنندگان است، زیرا صرفه جویی های حاصل از کاهش انواع قطعات و مواد اولیه غیر ضروری و ضایعات، به قدری چشمگیر است که هر گونه سرمایه گذاری در زمینه استاندارد سازی فرآورده ها و خدمات را برای صاحبان صنایع موجه می سازد، به طوری که آنان در اندک زمان می توانند نتایج محسوس آن را به صورت مبالغ ذخیره شده مشاهده کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مشاوره ایزو و مشاور ایزو به وبسایت زیر مراجعه کنید