صفحه 1 از 4 123 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 34

موضوع: اش های ایرانی بدو ببین لذت ببر

Hybrid View

  1. Top | #1

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0

    Angry اش های ایرانی بدو ببین لذت ببر

    آش مصطفی (اراک)





    مواد لازم برای 4 تا 6 نفر


    برنج 200 گرم

    نخود 100 گرم
    برگ چغندر 500 گرم
    کشک 150 گرم
    پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
    نعنا خشک، زردچوبه 1 قاشق غذاخوری

    طرز تهیه


    * نخود را که از شب قبل خیس کرده‏اید با مقداری آب روی حرارت قرار می ‏دهید.

    * پس از یک ساعت، برنجی که از قبل خیس کرده‏ اید را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و نرم شود.
    * سپس سبزی برگ چغندر که بیشتر به صورت خشک استفاده می ‏شود و آن را خیس نموده ‏اید به آش اضافه کنید.
    * هنگامی که سبزی پخته شد، پیاز داغ را به آش بیفزایید.
    * مقداری روغن را در ظرفی روی حرارت قرار دهید، روغن که داغ شد 1 قاشق زردچوبه بعد 1 قاشق نعنا خشک را در روغن بریزید و از روی شعله بردارید و سریع به آش در حال جوش اضافه کنید. این کار باعث می‏ شود تا آش شما طعم‏ بهتری داشته باشد.
    * کشک در آخر اضافه می ‏شود و شعله را خاموش کنید.
    * در پایان مقداری نعنا داغ و پیاز داغ و کشک روی آش ریخته می ‏شود.
    این آش در منطقه فرمهین غذای میهمانی‏ ها بوده است.
    انرژی کل: 1500 کیلو کالری

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  2. Top | #2

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش اماج (همدان)




    مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

    اماج 1 پیمانه

    سبزی آش(تره، پیازچه) 500 گرم
    پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
    سیر 3 حبه
    عدس 150 گرم
    لوبیا چشم بلبلی 150 گرم
    تخم ‏مرغ 1 عدد
    نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه

    طرز تهیه:


    * لوبیای چشم‏ بلبلی را که از شب قبل خیس نموده‏اید با 1 لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم‏‏ پز شود.

    * عدس را اضافه نمایید و بعد از آن که عدس کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت داده‏ اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.
    * بعد از چند جوش 2 پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماج‏ ها به هم نچسبند.
    * بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم ‏مرغ را بشکنید و کم‏ کم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.
    * سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

    طرز تهیه اماج:


    یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.

    به 2 روش اماج تهیه می ‏شود:
    روش اول:
    آرد را کف سینی بریزید و با دست ‏تان که در کاسه ‏ی آب فرو برده ‏اید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.
    حالا دست ‏های تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانه ‏های خمیری ریز و نامنظمی درست کنید به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.
    سپس اماج ‏ها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خشک شود.
    روش دوم:
    این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب نموده در ظرفی بریزید و آب را کم‏ کم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.
    سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‏ هایی را که به این روش تهیه می‏ شود با فاصله رنده کنید.
    سینی را به‏ مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.
    انرژی کل: 1300 کیلو کالری

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  3. Top | #3

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش گوشواره (آذربايجان – قفقاز)





    مواد لازم براي خمير


    تخم مرغ 1 عدد

    نمک نصف قاشق چايخوري
    آب يک دوم پيمانه
    آرد 3 پيمانه

    مواد لازم براي مواد مياني (کوفته سرگنجشکي)


    گوشت چرخ کرده 200 گرم

    پياز رنده شده 1 عدد
    زرد چوبه مقداري
    نمک و فلفل به‏ ميزان لازم

    مواد لازم براي آش


    رب‏ گوجه‏فرنگي 2 قاشق‏غذاخوري

    کره 50 گرم
    آب 4 ليوان
    نخود 1 پيمانه
    جعفري و گشنيز براي تزيين
    نعنا خشک 1 قاشق‏ غذاخوري
    سرکه يک چهارم پيمانه
    پياز نگيني 1 عدد

    طرز تهيه:


    طرزتهيه خمير:

    تخم‏مرغ، نمک و آب را مخلوط کرده و آرد را کم‏کم به آن بيفزاييد. آرد را تا حدي اضافه کنيد که خمير به دست نچسبد. خمير را به مدت نيم ساعت داخل کيسه به آن استراحت دهيد.

    طرز تهيه مواد مياني:

    گوشت را با پياز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کنيد و کمي ورز دهيد. از گوشت کوفته ريزه‏هايي به اندازه يک فندق درست کرده و تفت دهيد. در صورت تمايل مي ‏توان به گوشت زردچوبه نيز اضافه کرد.

    طرز تهيه گوشواره:

    خمير را به چهار قسمت تقسيم کنيد با کمک وردنه آنرا به قطر 2 ميلي‏متر باز کنيد. با چاقو مربع‏هاي 2 در 2 سانتي‏ ببريد روي هر مربع گوشت به اندازه يک نخود قرار دهيد. و هر مربع را جدا جدا ببنديد.

    طرز تهيه آش گوشواره:

    رب گوجه‏فرنگي، پياز،کره و نعنا خشک را تفت مي ‏دهيم و آب اضافه مي‏ کنيم تا جوش بيايد بعد گوشواره‏ها را ريخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه مي ‏کنيم بعد از چند جوش سرکه را نيز اضافه نموده و آش را در ظرف مي ‏کشيم روي آنرا با جعفري تزيين مي ‏کنيم. (مدت پخت نيم ساعت)
    انرژي کل: 2500 کيلو کالري

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  4. Top | #4

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    آش شولی



    آش شولی یکی از آش های یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می توانید آن را با رب انار هم میل کنید.


    مواد لازم:


    سبزی(نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو


    چغندر دو عدد بزرگ
    پیاز سه عدد
    نعناع خشک دو قاشق غذا خوری
    آرد یک و نیم لیوان
    عدس یک لیوان
    روغن به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
    نمک به میزان لازم
    زردچوبه دو قاشق مربا خوری
    سرکه به میزان دلخواه

    طرز تهیه:


    ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.

    بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.
    در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.
    به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.
    وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده ومی گذاریم چند قل بخورد.
    بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.
    نکته:
    اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.
    بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.
    اگر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید.

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  5. Top | #5

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش دوغ



    ● مواد لازم برای ۶ نفر:
    ▪ گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم،
    ▪ پیاز رنده شده: یک عدد،
    ▪ آرد برنج: یک لیوان، تخم مرغ: ۲ عدد،
    ▪ سبزی ( تره، گشنیز و سیر): یک کیلو،
    ▪ نخود پخته: ۲ لیوان،
    ▪ برنج: یک دوم لیوان،
    ▪ دوغ: ۴ کیلو،
    ▪ نمک و روغن و نعنا داغ: به مقدار کافی.
    ● شیوه پخت:
    گوشت را با نمک و پیاز مخلوط کرده و به شکل کوفته قلقلی ریز در می آوریم و سپس در کمی روغن تفت می دهیم. اکنون دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط می کنیم و روی اجاق می گذاریم و مرتب هم می زنیم. ( برای این که بریده نشود) آخرین مرحله از پختن آش دوغ، افزودن سبزی، کوفته ریزه و نخود است. پس از آن ظرف آش را تا جا افتادن کامل هر از گاهی هم می زنیم. آش که آماده شد در یک ظرف چینی بکشید و روی آن را با نعنا و سیر داغ تزیین کنید. این آش را با لوبیای سفید و لپه و شوید هم می توان پخت. در این صورت آش پخته شده بیشتر باب دندان شیرازی ها خواهد بود. بدون آن که گوشت را قلقلی کنند!


    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  6. Top | #6

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش عروس



    ● مواد لازم:

    آرد برنج:یك دوم پیمانه
    اسفناج یا برگ چغندر یا سبزی آش:نیم كیلو
    گوشت چرخ كرده:نیم كیلو
    پیاز:۲ عدد
    روغن:۲۵۰ گرم
    تخم مرغ:۳ عدد
    آبلیمو یا آب غوره یا آب نارنج:مقداری
    لپه:یك پیمانه
    ● دستور تهیه:
    پیاز را به صورت خلالهای باریك درآورده و در روغن سرخ میكنیم، سپس لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه كرده و میگذاریم تا بجوشد.پس از ۱۰ دقیقه گوشتها را به صورت كوفته ریز (بدون سرخ كردن)در آن میریزیم، سبزی خرد شده و آرد برنج را كه در كمی آب حل نمودهایم، به مایه آش اضافه میكنیم، حرارت را ملایم میكنیم تا آش بپزد و كاملا جا بیفتد.در آخر تخم مرغها را با چنگال هم زده و به آش اضافه میكنیم، با افزودن چاشنی، آش را از روی حرارت بر میداریم و در ظرف مورد نظر ریخته، به دلخواه تزیین میكنیم.

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  7. Top | #7

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش برنج و گشنیز



    ● مواد لازم برای ۴ نفر:

    ▪ برنج ۱ پیمانه
    ▪ گشنیز خرد شده ۲۰۰ گرم
    ▪ عدس ۴/۱ پیمانه
    ▪ آب قلم ۲ لیوان
    ▪ نمک به میزان لازم
    ▪ ماست جهت سرو با غذا مقداری
    ● طرز تهیه:
    ابتدا برنج را حدودا یک تا دو ساعت زودتر خیس میکنیم (بدون نمک). قلم را هم با کمی نمک جداگانه میپزیم تا خوب پخته شود. بعد از اینکه قلم خوب پخته شد، آب آن را روی برنج ریخته و میگذاریم چند جوش بزند. پس از آن عدس، گشنیز خرد شده و مقداری نمک اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد. وقتی خوب لعابدار شد برای سرو آماده است. سپس آن را در ظرف مورد نظر کشیده و هر کس بسته به ذائقه خودش میتواند به آن ماست یا آبغوره اضافه کند تا این آش، بیش از پیش بابطبعش شود.
    متخصصان تغذیه معتقدند این آش در فصل سرما برای سرماخوردگی بسیار مفید است.

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  8. Top | #8

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش کوفته سبزی



    ● مواد لازم:

    ▪ گوشت چرخ كرده: ۲۵۰ گرم
    ▪ نخود: ۵۰۰ گرم
    ▪ برنج: ۵۰۰ گرم
    ▪ سبزی (تره، شاهی، ترخون و جعفری): ۱ كیلو
    ▪ مواد داخل كوفته: (پیاز، كشمش و گردو)
    ▪ نمك، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
    ▪ روغن: به میزان لازم
    ● طرز تهیه:
    ابتدا برنج و نخود را كه از ۱۲ ساعت قبل خیسكردهایم را با سبزی چرخ میكنیم. مقداری از آنرا برای آش برمیدار یم و بقیه مواد را باگوشتچرخ كرده ورز مید هیم. آنگاه نمك و فلفل وزردچوبه رابه مواد چرخ شده اضافه كنیم ومجددا چرخ میكنیم تا مواد نرم شود. در اینمرحله مقداری از مواد را برداشته و وسط آن راگود كرده، مقداری از مواد داخل كوفته كه پیاز وكشمش و گردو میباشد، داخل آن میگذاریم وبهصورت گرد در میآوریم و در ظرف به صورتدایرهای میچینیم... تمامیمواد را به همینصورت درست میكنیم.
    در یك ظرف بزرگ مقداری آب ریخته و رویحرارت میگذاریم. هنگامیكه آب جوش آمد،كوفتهها را درون ظرف میریزیم و میگذاریم بهمدت ۱۵ دقیقه بجوشد.
    در مرحله بعد مقدار موادی را كه برای آشبرداشته بودیم به همراه یك قاشق غذاخوریروغن ونمك و زردچوبه، در یك ظرف میریزیمو با حرارت ملایم میگذاریم تا جا بیفتد. البته بایدمراقب باشیم كه ته نگیرد. دراین هنگام آش ماآماده است.

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  9. Top | #9

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش سماق - غذای محلی استان اصفهان



    ● مواد لازم:

    آرد برنج یا برنج خرد كرده: دویست گرم
    سماق خشك: نیم كیلو
    گوشت چرخكرده: ۲۵۰ گرم
    سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و كمی نعناع:) یك كیلو
    پیاز درشت: یك عدد
    روغن: دویست گرم
    ● طرز تهیه:
    اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته میشود ولی اگر خرده برنج باشد باید اول برنج را بار كنیم. برنج كه پخته شد سبزی را كه قبلاً شسته و خرد كردهایم در آن میریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزهتر میشود. سپس جداگانه گوشت را نمك و فلفل زده و خوب مخلوط كرده و از آنها به اندازه یك گردو درست میكنیم و سپس در روغن، سرخ كرده و داخل آش میریزیم. وقتی كه كوفتهها پخته شد، سماق را تمیز كرده، میشوییم و در آب خیس میكنیم. سماق باید یك ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچهای رد كرده و فشار میدهیم و آب سماق را كه قرمز خوشرنگی است میگیریم. آب سماق را در آش ریخته و پیازی را كه داشتیم نیز خرد كرده، سرخ میكنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و كمی برای روی آن نگه میداریم. آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین میكنیم. باید توجه داشته باشیم كه اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزیم بسیار خوشرنگ میشود.

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


  10. Top | #10

    عنوان کاربر
    کاربر عضو
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    شماره عضویت
    564
    نوشته ها
    941
    پسندیده
    44
    مورد پسند : 136 بار در 129 پست
    Windows XP Firefox 38.0
    آش کشگینه (ترخینه)



    غذای محلی لرستان


    مواد لازم برای آش:



    نخود و لوبیا یک لیوان
    عدس سه چهارم لیوان
    کشگینه نیم کیلو
    پیاز داغ نصف لیوان
    سبزی آش نیم کیلو
    نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
    نعناع داغ کمی

    مواد لازم برای کشگینه:


    بلغور گندم یک لیوان

    کشک یک لیوان
    سبزی کوهی معطر یک قاشق غذاخوری

    طرز تهیه کشگینه:


    به جای یک لیوان کشک می توانید از 3 لیوان دوغ استفاده کنید.

    بلغور گندم، کشک (یا دوغ) و سبزی کوهی معطر را با هم می جوشانیم تا کشک یا دوغ به خورد بلغور برود و سفت شود.
    بعد آن را به شکل کلوچه درآورده و می گذاریم خشک شود.
    طرز تهیه آش:

    از شب قبل نخود و لوبیا را خیس می کنیم. بعد آب آنها را دور می ریزیم و می پزیم.

    عدس و کشگینه را به آن اضافه می کنیم.
    وقتی کشگینه ها باز شدند، پیاز داغ و زردچوبه را تفت داده و به همراه نمک و فلفل اضافه می کنیم.
    به مدت یک ساعت این پخت باید انجام شود.
    سپس سبزی آش را به مواد اضافه کرده و دوباره به مدت یک ساعت می پزیم تا آش جا بیفتد. سپس سطح آن را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.

    می سـوزم اگـربه قـلب دریـــا نزنم
    مجنون تر ازاینم که به صحرا نزنم
    از بغض گلوگیـــــر شما می پــرسم
    حرف دل خـــود را بـــــزنم یا نزنم؟


صفحه 1 از 4 123 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کاربرانی که این تاپیک را مشاهده کرده اند: 0

هیچ عضوی در لیست وجود ندارد.

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

مرجع تخصصی ویبولتین ویکی وی بی در سال 1391 تاسیس شده است و افتخار میکند که تا کنون توانسته به نحو احسن جدید ترین آموزش ها و امکانات را برای وبمستران میهن عزیزمان ایران به ویژه کاربران ویبولتین به ارمغان بیاورد .

اطـلـاعـات انجمـن
حـامـیان انجمـن