ته چین سبزیجات
برنج را شسته و از چهار تا پنج ساعت قبل با نمک خیس کرده، سپس آن را پخته و آبکش میکنیم …
مواد اولیه :
برنج ۷۵۰ گرم
زعفران دم شده ۱/۴پیمانه
کره یا روغن مایع ۱۰۰ گرم
هویج دو عدد
زرده تخممرغ سه عدد
کرفس دو ساقه
پیاز یک عدد
قارچ ۳۰۰ گرم
سیر یک حبه
فلفل دلمهای رنگی از هر کدام نصف عدد
کدو سبز دو عدد
ماست چکیده یا خامهای ۵۰۰ گرم
رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
آبلیمو یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
برنج را شسته و از چهار تا پنج ساعت قبل با نمک خیس کرده، سپس آن را پخته و آبکش میکنیم (بهتر است دان برداریم.) پیاز، سیر کرفس، هویج، قارچ، کدو و فلفل دلمهایها را خرد کرده و تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران، رب و آبلیمو را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا آب سبزیجات گرفته و سرخ شود.
زردههای تخممرغ، ماست، زعفران نمک و فلفل را در ظرفی مخلوط کرده سپس کره یا روغن را اضافه کرده و هم میزنیم. کمی از مایه تهچین را در کف ظرف که با روغن جامد چرب کردهایم میریزیم، سپس روی آن مقداری برنج ریخته و با پشت قاشق پرس میکنیم، روی برنج مخلوط سبزیجات را ریخته و باقی برنج را روی آن میریزیم و با پشت قاشق محکم فشار میدهیم، دوباره از مایه تهچین روی آن ریخته و پرس مینماییم، کمی کره آب کرده روی آن داده و در ظرف را با فویل میبندیم.
تهچین را به مدت یک تا یک و نیم ساعت در طبقه اول فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد میپزیم تا طلایی شود. میتوانیم تهچین را با ماست چکیده، خلال پسته و زرشک تزیین کنیم.