آش بادمجان (ملاير)





مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:


کشک 200 گرم

بادمجان 1 کيلو گرم
لوبيا‏ سفيد 100 گرم
لوبيا چيتي 100 گرم
لوبيا قرمز 100 گرم
نخود 80 گرم
بلغور گندم 250 گرم
گوشت گوسفندي 300 گرم
نمک، فلفل ‏سياه، ‏زرد چوبه به ميزان لازم
آب 2 ليتر
روغن 100 گرم
نعنا داغ 1 قاشق سوپ‏ خوري
سير داغ 1 قاشق غذاخوري
پياز داغ 4 قاشق غذاخوري(3عدد)

طرز تهيه:


گوشت را با يک عدد پياز خام و يک ليتر آب و فلفل روي حرارت مي‏ گذاريم تا کاملاً پخته شود.

سپس گوشت را خارج نموده و ريش ريش مي‏ کنيم.
حبوبات (نخود و لوبيا) را که از شب قبل خيس کرده‏ ايم با مقداري نمک به آب گوشت اضافه مي‏ کنيم تا مغز پخت شوند، بعد بلغور گندم را اضافه مي ‏کنيم تا لعاب بدهد.
بادمجان‏ ها را پوست گرفته و خرد مي ‏کنيم و با مقداري روغن، سرخ کرده، کمي زردچوبه به آن افزوده و بعد به حبوبات اضافه مي ‏کنيم.
بعد از چند جوش نيمي از پياز داغ و سير داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ريش شده به آش مي ‏افزائيم.
وقتي آش‏ جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش مي ‏کنيم.
آش را داخل ظرف کشيده و روي آن را با پياز داغ، نعنا داغ، سير داغ و کشک تزيين مي ‏کنيم.
انرژي کل: 4300 کيلو کالري