تمام خواص خاکشیر
خاکشیر گیاهی است علفی یکساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می رسد . پائین گیاه کرک دار است در حالیکه بالای آن بدون کرک می باشد .
به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، تخم خاکشیر ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره می باشد .ترکیبات شیمیایی:خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک ،اسید لینولنیک ، اسید اولئیک ،اسید پالمتیک و اسید استئاریک می باشد . ضمنا در خاکشیر اسانس روغن فراری وجود دارد که دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است
خواص داروئی:خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است .1)التیام دهنده زخم و جراحات است .2)جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است .3)خاکشیر ادرار آور است .4)خاکشیر تب بر است .5)برای دفع کرم مفید است .6)التهاب کلیه را برطرف می کند.7)سرخک و مخملک را دوا می کند .8)خاکشیر صدا را باز می کند .9)برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید .10)از گلها و برگهای گیاه را می توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد .11)سنگ کلیه را دفع می کند.12)برای دفع سنگ کلیه می توان خارشتر ،خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد .13)برای برطرف کردن جوشهای صورت که بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا میل میل کنید تا جوشها از بین برود.
مضرات :بعضی از افراد هنگامیکه خاکشیر می خورند ممکن است سردرد بگیرند اینگونه اشخاص باید خاکشیر را با کتیرا بخورند