الجَوگيرَ في الاصلاحاتِ شديدا!
اين پادشاه عربستان با اين فرموني كه داره در زمينه اصلاحات پيش ميره، آخر و عاقبتش به ممنوعالتصويري اگه ختم نشه خيليه! يعني خدايي كارش ديگه كم كم از اصلاح گذشته و موزر رو گذاشته رو نمره دو داره مي تراشه و مي ريزه پايين! من جاش بودم يكم ملت رو اول مي ذاشتم تو كف، يكم شعار ميدادم ميگفتم: ميخواستم يه كاري كنم زنها بتونن گواهي نامه بگيرن و رانندگي كنن اما نذاشتن، ميخواستم برنامهريزي كنم زنها رو راه بدم ورزشگاه اما نشد!ميخواستم يكي دوتا وزير زن معرفي كنم اما نشد، ميخوام وزير علوم همسو پيشنهاد بدم اما نشد. خلاصه با اين فرمون پيش ميرفتم بعد آروم آروم زماني كه سقف مطالبات مردم به سه طبقه پايينتر از كفِ مطالباتشون رسيد، مثلا تازه ميومدم ميگفتم خب زنها بيان برن سينما تا ببينم بعدا چي ميشه! آدم رشد موهاشم كه خيلي خوب باشه، نهايتا سه هفته يه بار ميره واسه آرايش و اصلاح اين بابا يهويي هرچي رسید دستش رو يهو آزاد كرد. باور كنين حتي كله آدم هم ظرفيت پذيرش اين همه اصلاحات يك جا رو نداره چه برسه به خود آدم!
الان توي آخرين حركت ورداشته يه رباتِ زن رو بهعنوان شهروند افتخاري عربستان، بهش حق شهروندي داده! حالا من كاري با اهداف و سياستهايي كه پشت اين تغييرات نهفته (كه احتمالا خيلي هم خيرخواهانه نيست) ندارم، ولي با اين فرموني كه اين بابا داره پيش ميره، هيچ بعيد نيست چند ماه ديگه راه و رسم سياستمداراي آمريكايي (بهجز ترامپ) رو پيش بگيره و زنش رو به عنوان ملكه يا بانوي اول عربستان معرفي كنه، يه تخت بذاره كنار تخت پادشاهي خودش و اونم بنشونه بغل دستش.
يكم بعد در ماشين رو هم براش باز كنه، بذاره موقع راه رفتن خانومش باهاش بازو به بازو راه بياد و حتي وقتي به يه در ورودياي چيزي ميرسه ،خودش رو بكشه عقب و بگه:«اول شما بفرمايين، خانووما مقدمن».
از من بپرسين ميگم كه ممكنه حتي اين قانون چند همسري رو هم لغو كنه توي كشورش!
البته اين يكي ديگه براي مرداي عربستان اصلا شوخي بردار نيست و احتمال داره حتي كار رو به جنگ داخلي و ناآرامي امنيتي و اعتراضات خيابوني و اين چيزا بكشونه، ولي بهنظر من خيلي بعيد نيست.
من حتي اگه چند روز ديگه ببينم آقاي ملك سلمان، پيج اينستاگرامي زده و به سبك كمدينهاي اينستاگرامي ما لباس پوشیده و روي آهنگ
«شوهر شوهره! شوهر!
بالشتِ پره، شوهر! نازم ميخره! شوهر»
دابسمش درست كرده، تعجب نميكنم!