دانه کینوا بسیار کم‌حجم و خوش‌هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، منیزیم، فیبر، فسفر و ویتامین‌های گروه B است.
ارزش غذایی کینوا به وسیله‌ سازمان خوار و بار جهانی با شیر خشک مقایسه شده است.



میزان فیبر در گیاه کینوا بسیار قابل توجه است و در سلامت روده تاثیر زیادی می‌گذارد.
زیرا فیبر دارای ظرفیت بالایی در نگهداری آب است و همین امر باعث جذب اسید‌های صفراوی و ترکیبات سمی می‌شود.

با توجه به میزان فیبربالای کینوا که مورد تائید کارشناسان تغذیه کشور‌ی نیز است این گیاه می‌تواند
باعث کاهش کلسترول و شاخص قند خون شود و برای سالمندان هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی‌کند.

کینوا دارای مقادیر زیادی پروتئین است که فرد را دچار سیری زودرس می‌کند و مانع از پرخوری می‌شود.
همین خاصیت باعث شده است؛ افرادی که به دنبال لاغری هستند این گیاه را در رژیم غذایی خود جای دهند
زیرا علاوه برعلاوه بر تامین بسیاری از نیاز‌های بدن افراد، در کاهش وزن بدون هیچگونه عوارضی یاری می‌نماید.





کینوا در رژیم غذایی بیماران ام.اس

گیاه کینوا برای بیماران ام.اس بسیار مفید است
ومهمترین دلیلی که کینوا در رژیم غذایی بیماران ام.اس مناسب است؛ عدم گلوتن در این گیاه است.
همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد که برای ثبات قند‌ی مناسب است.

گیاه کینوا با دیابت نوع ۲ مقابله می‌کند، جاز کم خونی جلوگیری می‌کند
همیار لاغری و کلسترول است، درد‌های میگرنی را تسکین می‌دهد، مشکلات گوارشی را بهبود می‌بخشد، از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند،
سطح قند خون را ثابت نگه می‌دارد و به دلیل تعادل میزان پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی لازم برای بدن یک ماده غذایی کامل به شمار می‌رود.
با گیاه کینوا می‌شود قرمه سبزی نیز درست کرد و روش پخت آن هم به این صورت است
ابتدا لوبیا را پاک کنید و بشویید سپس لوبیا را به همراه ۵ لیوان آب در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید
تا لوبیا به خوبی پخته شود. سبزی قورمه خرد شده را به همراه ۱ فنجان روغن به خوبی سرخ کنید
و به همراه سبزی و پیاز سرخ شده به لوبیا اضافه کنید.
لیمو عمانی‌ها را با کمک چنگال سوراخ کنید و همراه گرد لیمو به خورش بیفزایید
و در آخر کینوا و پنیر توفو سرخ شده را به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا خورش قورمه سبزی به مدت ۲ ساعت دیگر بپزد تا به خوبی جا بیفتد.