آغاز بزرگترین عملیات مقابله با آتش در اندونزی
کوالالامپور – ایرنا - اندونزی با ده ها فروند هواپیما و استفاده از هزاران سرباز بزرگترین عملیات خود را برای مقابله با آتش سوزی های عمدی که تعدادی از کشورهای جنوب شرقی آسیا را تحت تاثیر آلودگی خود قرار داده است، آغاز کرد.
به گزارش ایرنا، در این عملیات که از روز گذشته آغاز شده است، 32 فروند هواپیما و بالگرد از جمله شش هواپیما از سنگاپور، مالزی و استرالیا با بیش از 22 هزار نظامی بکار گرفته شده اند تا آتش سوزی های عمدی اخیر را که آلودگی آن بسیاری از مردم اندونزی، مالزی و سنگاپور را به بیمارستان کشانده است، کنترل کنند.
با آغاز فصل خشک، کشاورزان اندونزی مزارع پالم را با اهداف اقتصادی به آتش می کشند و دود این آتش با انتقال از مرزهای اندونزی هوای سنگاپور، مالزی، برونئی و بخشی از تایلند را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد، اما امسال مدت زمان این آتش سوزی طولانی تر و میزان آلودگی آن بسیار بیشتر شد.
این وضعیت صدای مقامات کشورهای همسایه و منطقه را درآورد و 'جوکو ویدودو' رئیس جمهور اندونزی را وادار کرد از دیگر کشورها برای اطفای این آتش سوزی ها کمک بگیرد.
به نوشته تارنمای شبکه خبر آسیا، 'سوتوپو پورو نوگروهو' سخنگوی آژانس مدیریت بحران ملی اندونزی، گفت که تیم های اطفای حریق تلاش می کنند این آتش سوزی ها را در سوماترا و بورنئو با هواپیماهای آتش نشانی و آب پاش از طریق هوا مهار کنند.
وی گفت که این بزرگترین عملیات اضطراری مهار آتش سوزی است که تاکنون دولت اندونزی تدارک دیده است.
شرایط آب و هوایی و خشک تاکنون مانع مهار آتش سوزی های شده و ماهواره اندونزی روز جمعه بیش از 750 نقطه در سوماترا و عمدتا در جنوب این جزیره را تشخیص داده است که در آتش می سوزند.
'ناسا' اعلام کرده است این آتش سوزی ها منجر به تولید گازهای گلخانه ای شده و حدود 600 میلیون تن گازهای گلخانه ای در نتیجه آتش سوزی در این منطقه در سال جاری تولید می شود که معادل کل گازهای گلخانه ای تولید شده آلمان در یک سال است.
سیستم آب و هوا آل نینو و خشکی بیش از حد در اندونزی شرایط را برای گسترش آتش سوزی ها فراهم کرده بود و مقامات این کشور در انتظار بازندگی برای مهار آتش سوزی ها بودند.
شرایط آتش سوزی و آلودگی ناشی از آن که همچنان ادامه دارد طی ماه جاری باعث شد مدارس و دانشگاه های سنگاپور و مالزی چند روز تعطیل