این غاردر سال ۱۳۶۸ به صورت اتفاقی و در اثر انفجار برای جستجوی آب توسط سازمان آب دلیجان کشف شد. قدمت غار حدود ۷۰ میلیون سال تخمین زده شده و جزء غارهای آهکی و زنده دنیا محسوب می‌شه. غار چال‌نخجیر از جمله غارهای طبقاتی هست و از سه طبقه تشکیل شده. گفته شده که در انتهای غار دریاچه‌ای هست که امکان قایقرانی در آن وجود داره، اما به طور کلی شناسایی نشده. دسترسی آسان به غار، خودترمیمی به دلیل زنده بودن و تهویه مناسب هوای درون غار از ویژگی‌های خاص غار هست. این غار در سال ۱۳۸۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده.

من به عنوان کسی که غار علیصدر رو هم دیدم، رفتن به این جا رو شدیداً بهتون توصیه می کنم.

محلات:

حیفه که دیگه این همه راه رو اومدین، ولی سری به پایتخت گل ایران، محلات، نزنید. از غار نخجیر تا محلات 40 کیلومتر راهه و شما میتونید از آب گرم، پارک سرچشمه، گلخانه ها و در شهریور هر سال از نمایشگاه گل و گیاه اون لذت زیادی رو ببرین.

ابتدا به من اجازه بدین تا مطلبی رو عرض کنم که نراق، محلات و ابیانه جزء تقسیم بندی های شهرستان کاشان نیستند و بنده فقط به دلیل نزدیکی نسبی سعی در توصیف اونا دارم. محلات یکی از شهراییه که من همیشه آرزوی زندگی در اون رو دارم. چون دارای مناظر بسیار زیبا و سرسبزی هست.

بالا ترین قسمت محلات،پارک سرچشمه هست که محل مناسبی برای استراحت و صرف غذاست.

بعد از اون شما میتونید به کمک تابلو های زیادی که در محیط اونجاست، گلخانه های اونجا رو پیدا کنید که محل تجمعشون در یکی از خروجی های شهر واقع شده. در بین راه یکی از میدون های محلات رو به نام چنار شاهد خواهید بود که دیدن اون هم خالی از لطف نیست.

واقعاً حس خیلی خیلی خوبی موقع گشت وگذار تو انبوه گلخانه های اونجا به آدم دست میده. به عنوان مثال، گلخانه ایران کاکتوس هست که شما میتونید انواع کاکتوس هارو در سایز های مختلف خریداری کنید و از داشتنشون لذت ببرید.

شهریور هر سال که خدمتتون عرض کردم، شما میتونید شاهد نمایشگاه گل و گیاه اونجا باشید که فضای بسیار خوبی رو تجربه میکنید. این نمایشگاه دو نوع غرفه جدا از هم داره که اولی شامل صنایع جدید و تکنولوژی های مدرن در زمینه کشاورزی و پرورش گل هست و دومی محتوی نمایندگی های تمام گلخانه های بزرگ در محلات. فضای بیرون هم مزین به طرح های بسیار زیبایی هست که با گل های مختلف اجرا شده.

شهر های شرق کاشان: نوش آباد، آران و بیدگل، کویر مرنجاب

نوش آباد:

نوش آباد یکی دیگه از شهرای کوچک اطراف کاشانه که با کاشان 15 کیلومتر فاصله داره و از مقاصد مهمی برای گردشگران فرهنگی و تاریخی به حساب میاد.