اگر این علایم را دارید؟ پس خجالتی هستید خشک شدن دهان و عدم قدرت بلع به ویژه هنگام صحبت کردن در جمع را از جمله مهمترین نشانههای افراد خجالتی و کمرو عنوان میکند؛ مشکلی که من هم به شدت با آن مواجهام. به عبارتی من به عنوان یک فرد خجالتی در حین مکالمه با افراد غریبه و غیرصمیمی، نمیتوان مکلمات را به خوبی ادا کنم چون به دلیل خشک شدن دهان دچار تپق، لکنت و تغییر تنالیته صدا میشوم؛ هر چند سعی میکنم با گره کردن دستها یا برخی مواقع تکان دادنشان از این حالتها فاصله بگیرم. به گفته اسدی، مغز افراد خجالتی دائم در حال فعالیت و کنترل اندام است به همین دلیل انرژی بیشتری مصرف میکنند و بدنشان واکنش نشان میدهد. یکی از این واکنشها هم عرق کردن دست و پا وگرم شدن بیش از حد دستها و صورت است که در بسیاری از اوقات با برافروختگی صورت یا قرمز شدن لپها همراه است.
خانم یا آقا؟ مساله این است؟
شاید برایتان عجیب باشد، اما خانمها و آقایان خجالتی زبان بدن متفاوتی دارند. آقایان کمرو معمولا موقع ایستادن سعی میکنند کیف یا دستهایشان راجلوی بدن نگهدارند، سر را پایین میاندازند و با وسایلشان مثلا سوویچ بازی میکنند. در مقابل خانمها از نگاه کردن به اطراف خودداری میکنند، با وجود سعی بر حفظ ظاهر، چهره پراسترسی دارند، با انگشتان دستشان بازی میکنند و گاهی هم بیدلیل داخل کیفشان دنبال وسیله نامشخصی میگردند تا خودشان را مشغول نشان دهند. اگر هم خجالت افراد بیش از حد باشد همه این علایم تشدید خواهد شد و فرد کمرو سعی میکند همیشه از جمع فاصله بگیرد و هنگام صحبت کردن به حدی اضطراب دارد که عرق میکند و لرزش دستها و پاهایش کاملا محسوس است.