زندگی این زن مشهور همه را غمگین کرد (عکس)


نخستین بازیگر زن ایرانی صدیقه سامی‌نژاد معروف به روح‌انگیز (۱۲۹۵ – ۱۳۷۶) میباشد که در اولین فیلم ناطق ایرانی به نام دختر لر ایفای نقش کرد. صدیقه سامی‌نژاد در روز ۳ تیر ۱۲۹۵ در شهر بم در استان کرمان متولد شد و در سال ۱۳۰۸ به همراه همسرش دماوندی که در استودیو امپریال فیلم بمبئی به کار اشتغال داشت به هندوستان مهاجرت کرد و پس از ۱۸ سال به ایران بازگشت که خیلی خوشحال بود.

به دلیلی استقبالی که از فیلم دختر لر در اکران عمومی صورت گرفت، سامی‌نژاد در دومین تجربه نمایشی خد در فیلم شیرین و فرهاد ساخته عبدالحسین سپنتا بازی کرد.تحصیلات وی سیکل اول دبیرستان و پیشه اصلی او پرستاری بود. او به دلیل بازی در نقش دختر لر از سوی خانواده مورد انتقاد قرار گرفت و مجبور شد مدتی را در انزوا بگذراند. وی در سال ۱۳۴۹ در مستند «سینمای ایران از مشروطه تا سپنتا» بخشی از این مصائب را شرح داد و به تلخی گریست.



وی پس از سه بار ازدواج ناموفق (که دومین آنها با نصرت‌الله محتشم بود) در حالی که فرزندی نداشت سی سال آخر عمر را به تنهایی زندگی کرد و زمانی که درگذشت بسیاری تصور می‌کردند او سالها پیش از آن درگذشته است. بازیگر نقش دختر لر یک بار هم در سال ۱۳۴۹ برای فیلم -سینمای ایران از مشروطیت تا سپنتا- ساخته محمد تهامی‌نژاد جلوی دوربین قرار گرفت و از گذشته‌اش و چگونگی ورودش به سینما سخن گفت.


روح‌انگیز سامی‌نژاد تا صبح ۱۰ اردیبهشت ۱۳۷۶ در طبقه پایین خانه‌ای دو طبقه واقع در خیابان پاسداران تهران، سروستان ششم زندگی می‌کرد و در بعد از ظهر چهارشنبه دهم اردیبهشت ۱۳۷۶ در تهران در سن ۸۱ سالگی درگذشت و در قطعه ۳۶ ردیف ۴۴ شماره ۴1 بهشت زهرا به خاک سپرده شد.