بیماری‌های خودایمنی

این ویتامین تقویت‌کننده‌ی قدرتمندِ سیستم ‌ایمنی است و مصرف آن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خودایمنی مثل مالتیپل اسکلروزیس (MS) و التهاب روده بسیار ضروری است.

بیماری‌های ریوی

در افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند، مصرف مکمل این ویتامین، عود علائم بیماری مزمن انسداد ریه را تا حدود ۴۰ درصد کاهش می‌دهد. تحقیقات دیگری نشان می‌دهد ویتامین D از بدن در برابر برخی از عوارض سیگار کشیدن نیز حفاظت می‌کند.

بیماری‌های عفونی مانند آنفلوآنزا

ویتامین D سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ژن‌هایی را که در این سیستم نقش دارند، تنظیم می‌کند. در نتیجه سیستم ایمنی می‌تواند ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین ببرد. به عقیده‌ی من، بهینه‌سازی مقدار ویتامین D در بدن، امن‌تر، ارزان‌تر و مهم‌تر از همه موثرتر از تزریق واکسن آنفلوآنزا است.ترمیم DNA و فرآیند متابولیک بدن

داوطلبان سالمی که در یکی از پژوهش‌های دکتر هولیک شرکت کرده بودند به مدت چند ماه، هر روز ۲۰۰۰ واحد ویتامین D دریافت می‌کردند، در این افراد ۲۹۱ ژن مختلف که در بیش از ۸۰ فرآیند متابولیک نقش داشتند، تنظیم شدند. این فرآیند‌ها شامل ترمیم DNA، تاثیر مثبت بر روی خوداُکسایشی (مثلا اکیسداسیونی که در حضور اکسیژن یا اشعه UV اتفاق می‌افتد و پیامدهایی برای پیری و سرطان دارد)، تقویت سیستم ایمنی و بسیاری از فرآیند‌های بیولوژیکی دیگر بود.

سلامت مغز (افسردگی، زوال عقل و بیماری آلزایمر)

در گستره‌ی وسیعی از بافت مغز، گیرنده‌های ویتامین D حضور دارند و گیرنده‌های فعال این ویتامین رشد عصبی را در مغز افزایش می‌دهند. ویتامین D برای عملکرد مغز، سلامت ذهن و پیشگیری از اختلالات زوال عقلی مانند آلزایمر مفیدند. طبق پژوهشی که به تازگی انجام شد کمبود ویتامین D در بدن خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را دو برابر می‌کند. پژوهش دیگری نشان داد سطح بالای ویتامینD، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را ۷۷ درصد کاهش می‌دهد. محققان معتقدند سطح بهینه‌ی ویتامین D، مواد شیمیایی مورد نیاز را در مغز افزایش می‌دهد و با افزایش اثربخشی سلول‌های گلیال در مراقبت از نورون‌های آسیب‌دیده، از مغز مراقبت می‌کند. این ویتامین به دلیل ویژگی ضدالتهابی و تقویت ایمنی، تاثیر مفیدی بر روی مغز دارد.



سرطان

این ویتامین اثر ضدسرطان ویژه‌ای دارد. سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد و به عنوان یک اپوپتوز (عامل مرگ سلولی) شناخته شده است، همچنین از رشد سلول‌های خونی تغذیه‌کننده‌ی سلول‌های تومور نیز جلوگیری می‌کند. بیش از ۸۰۰ مرجع پزشکی اثربخشی ویتامین D و خاصیت ضدسرطانی آن را تایید می‌کنند. اثربخشی ویتامین D در بهبود سرطان مثانه از طریق تحلیل چند پژوهش اثبات شده است. پژوهش مشابه دیگری در سال ۲۰۰۷ در مجله‌ی آمریکایی داروهای پیشگیری‌کننده (American Journal of Preventive Medicine) به چاپ رسید که نشان می‌داد اگر سطح ویتامین D در بدن بیش از ۳۳ نانوگرم/میلی‌لیتر باشد، ۵۰ درصد خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ کاهش می‌یابد.
بهترین راه برای جذب ویتامین D استفاده از نور خورشید است

اگر به هر دلیلی به آفتاب دسترسی ندارید، توصیه می‌‌شود از مکمل ویتامین D استفاده کنید. برای این منظور به جای مصرف ویتامین D2 ترکیبی، حتما باید ویتامین D3 مصرف کنید. ویتامین D محلول در چربی است، پس بهتر است همراه با چربی‌های سالم مصرف شود. از جمله مواد دیگری که در عملکرد بهتر این ویتامین نقش دارند، ویتامین K2 و منیزیم است. دلایل مهمی برای این توصیه‌ها وجود دارد. نقش بیولوژیکی ویتامین K2، کمک به انتقال کلسیم به محل‌های مناسب در بدن است. اگر میزان این ویتامین کافی نباشد، کلسیم در شریان‌ها و بافت‌های نرم بدن رسوب می‌کند.

در این شرایط
کلسیفیکاسیون(رسوب املاح کلسیم) در شریان‌ها اتفاق می‌افتد. در گذشته تصور می‌شد کلسیفیکاسیون به دلیل مسمومیت با ویتامین D روی می‌دهد،
اما امروزه می‌دانیم که دلیل واقعی آن فقدان ویتامین K2 است.
منیزیم هم برای عملکرد درست کلسیم و هم برای فعال‌سازی ویتامین D ضروری است. منیزیم با فعال‌سازی آنزیم‌ها، استفاده‌ی بهتر از ویتامین D را امکان‌پذیر می‌کند. در واقع آنزیم‌هایی که در سوخت‌وساز ویتامین D نقش دارند، برای عملکرد خود به منیزیم نیاز دارند. کمبود منیزیم نیز مانند کمبود ویتامین‌های D و K2 بسیار شایع است. اگر فرد دچار کمبود منیزیم باشد و از مکمل‌های کلسیم استفاده کند،
این کمبود تشدید می‌شود. سبزیجات و جلبک‌های دریایی مانند
کتانجک (kelp)، دولس (dulse) و نوری (nori) منابع خوبی برای تامین منیزیم هستند. منیزیم سیترات (magnesium citrat) و منیزیم ترئونات (magnesium threonate) نیز از بهترین مکمل‌ها می‌باشند.پیشنهادی کلی و فراگیر در مورد میزان مصرف ویتامین D، وجود ندارد چراکه میزان مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است. بهترین توصیه این است که از طریق آزمایش،
از مقدار ویتامین D بدن خود مطلع شده و به میزانی که نیاز دارید مصرف کنید. وب‌سایت
GrassrootsHealth، برای آگاهی از میزان مناسب ویتامین D در بزرگسالان، جدولی را در اختیار شما قرار می‌دهد.کمبود: کمتر از ۵۰ نانوگرم/میلی‌لیتر، مقدار بهینه: ۵۰-۷۰ نانوگرم/میلی‌لیتر، میزان مورد نیاز برای درمان سرطان و بیماری قلبی: ۷۰-۱۰۰ نانوگرم/میلی‌لیتر، زیاد: بیش از ۱۰۰ نانوگرم/میلی‌لیتربا رژيم غذایی سالم و سبک زندگی مناسب، طول عمر بیشتر و زندگی سالم‌تری داشته باشیم

یک راه ساده برای داشتن زندگی سالم، خودداری از مصرف قند تصفیه شده/فروکتوز فرآوری‌شده، چربی ترانس و شیرین‌کننده‌های مصنوعی است. اگر غذاهای کامل (غذاهایی که فرآوری نشده‌اند، یا مقداری فرآوری آنها کم است)،
محصولات ارگانیک و یا محصولاتی که به صورت محلی پرورش داده می‌شوند را با غذاهای فرآوری شده جایگزین کنیم، ‌به صورت خودکار سه عامل اصلی مرگ زودرس را حذف کرده‌ایم. علاوه بر این، بدین ترتیب بسیاری از ترکیبات خطرناک دیگر مانند آلدهید‌های حلقوی،‌‌ اکریلامیدها و موادی که با مهندسی ژنتیک تغییر کرده‌اند نیز از رژيم غذایی ما حذف خواهند شد. با استفاده از غذاهای ارگانیک،
از خطرات آفت‌کش‌ها نیز در امان خواهیم ماند. خبر خوب دیگر این است که به گفته‌ی دکتر کومرو، بعد از مصرف مواد ارگانیک و انتخاب یک سبک زندگی سالم‌تر، بدن در مدت یک ماه چربی ترانس را حذف می‌کند.
برای داشتن عمری طولانی‌تر و زندگی سالم‌تر در منزل از مواد غذایی تازه، کامل و ارگانیک استفاده کنید.

در گام بعدی باید مراقب میزان ویتامین D بدن خود باشید.
در فصل‌های سرد سال که میزان دسترسی به نور آفتاب کمتر است، و همینطور در اواسط تابستان باید آزمایش مربوط به ویتامین D تکرار شود تا پایین‌ترین و بالاترین سطح ویتامین D در بدن مشخص شود. با آگاهی از میزان این ویتامین می‌توانید اقدامات لازم را انجام دهید.