⚜گزیده برنامه درسهایی از قرآن⚜

⭕️ذوالقرنین در یکی از این سفرها رفت، دید که «وَجَدَ مِنْ دُونِهِما قَوْماً لا يَكادُونَ يَفْقَهُونَ قَوْلًا» (کهف/93)‌ دید یک جایی یک مشت هستند، هر را از برّ تشخیص نمی‌دهند.
بی‌فرهنگ، بی‌فرهنگ، بی‌فرهنگ! هیچی بلد نیستند.

⭕️این‌ها تا ذوالقرنین را دیدند، گفتند: «قالُوا يا ذَا الْقَرْنَيْنِ» آقا! ذوالقرنین! «إِنَّ يَأْجُوجَ وَ مَأْجُوجَ» قوم یأجوج و مأجوج، «مُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ» روی زمین فساد می‌کنند، گاهی هم به منطقه ما حمله می‌کنند و اجناس ما را می‌دزدند. ما گیر این دو طایفه‌ی لات هستیم. دو گروه اخلالگر به نام یأجوج و مأجوج به ما حمله می‌کنند.

⭕️«فَهَلْ نَجْعَلُ لَكَ خَرْجاً» می‌شود خرجی تو را بدهیم، ما پولت می‌دهیم. «أَنْ تَجْعَلَ بَيْنَنا وَ بَيْنَهُمْ سَدًّا» (کهف/94)‌ یک سدی برای ما بساز که این‌ها هر وقت خواستند به ما حمله نکنند. بیا و یک سدی برای ما بساز، خرج تو را می‌دهیم.

⭕️خوب حالا ذوالقرنین همه چیزی دارد، این می‌گوید: به تو پول هم می‌دهیم. می‌گوید: نه! فرمود:
«قالَ ما مَكَّنِّي فِيهِ رَبِّي خَيْرٌ» (کهف/95) خدا به اندازه کافی به من داده است.

⭕️ اگر کسی وضعش خوب است، پول فقیر اگر از او کاسبی کرد، این را برندارد. تو که داری از جای دیگر بخوری، دیگر حالا اگر کاری و خدمتی کردی، نگو سهم ما چه شد؟ طوری نیست آدم زحمت کشید پول هم بگیرد. اما اگر شکمت سیر است، او هم مضطر است و نیاز به تو دارد، بگو آقا من شکمم سیر است، از راه دیگری خدا به من رسانده است. من پول از شما نمی‌گیرم.

⭕️ به ذوالقرنین گفتند: به تو پول می‌دهیم، «خَرْجاً» خرجی‌ات را به تو می‌دهیم. فرمود: نه! آن مقداری که خدا به من داده است، کافی است.

⭕️فقط کمک انسانی کنید. «فَأَعِينُونِي» به من کمک کنید. یعنی نیروی انسانی باشید. بازو و کارگری‌اش را شما بکنید. مدیریت سدسازی و مهندسی‌اش از من و کارگری‌اش از شما. خوب چه کنیم؟

⭕️«آتُونِي زُبَرَ الْحَدِيدِ» (کهف/96) قطعات آهن را بیاورید. بین این دو دره بریزید، این آهن را داغ کنید و ذوبش کنید، من هم مس روی آن می‌ریزم. سدی برایتان می‌ساز که «فَمَا اسْطاعُوا أَنْ يَظْهَرُوه‏» (کهف/97) کسی نتواند پشت بامش برود. انقدر بلند است. «وَ مَا اسْتَطاعُوا لَهُ نَقْبا» (کهف/97) انقدر محکم است که نشود سوراخش کرد. سدی می‌سازم بلند بلند، محکم محکم،

⭕️این را مرفه بادرد می‌گویند. همه چیز دارد. اما در خانه‌اش نمی‌نشیند. همه چیزی دارد، اما می‌رود در مناطقی که از فرهنگ عقب هستند.
انصافش این است.

⭕️من این حرف‌هایی را که می‌زنم، خودم هم گیر خودم هستم. واقعاً نمی‌دانم خدا ما را هم روز قیامت می‌بخشد یا نمی‌بخشد. عفو او نباشد، گیر هستم...