تبخال یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد می شود و موضع درگیر به صورت التهاب و مجموعه تاول های ریز نمایان می شود.
درمانهای رایجداروهای ضدویروس به صورت قرص یا کرم از شایعترین درمانهای تبخال هستند.مغزدانهها، دانهها و شکلات حاوی اسیدآمینه آرژنین هستند. ویروس تبخال در محیط غنی از آرژنین مقاومت میکند.
مواد غذایی مفیدبرای تبخالمرکبات و توتها وتبخالغنیترین منابع ویتامین C هستند که برای التیام زخمها مفیدند. افزایش دریافت ویتامین C تا 1000 میلیگرم در روز میتواند از عود مجدد تبخال جلوگیری کند.
روی و تبخالغلات سبوسدار، نان کامل، گوشت قرمز، منابع خوب روی هستند که برای التیام پوست لازمند.
هنگامی که روی به همراه ویتامین C استفاده شود باعث کاهش عود مجدد تبخال میشود.
توتها و میوهها و سبزیها و تبخالحاوی بیوفلا ونوئیدها هستند. مکمل بیوفلا ونوئیدها به تسریع التیام تبخال ژنتیال در خانمها کمک میکند.پروتئین و تبخالماهی، گوشت قرمز، گوشت مرغ منابع غنی اسیدآمینه لیزین است که باعث کاهش بروز تبخال میشود.مواد غذایی که باید پرهیز شوند
نکته مهمسطح پایین لیزین در خون با افزایش خطر عود ویروس تبخال مرتبط است. استفاده از مکمل لیزین میتواند به کاهش دفعات بروز و شدت علائم تبخال کمک کند.