دمپخت میگوغذای محلی جنوبی ها
میزان سرو: 3 تا 4 نفر
مواد لازم:
- میگو: 200 گرم
- برنج: 3 پیمانه
- ماش: تقریبا 1 پیمانه
- پیاز: 2 تا 3 عدد
- ادویه ها: 1 ق س
- پودر لیمو عمانی: 1 ق س
- نمک و روغن: به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
- سیر (له شده): 3 تا 4 حبه
- روغن زیتون: 2 ق س
- گشنیز (خرد شده): 5 تا 6 ق س
- فلفل قرمز: به میزان لازم
- تمر هندی (بدون هسته): 1 پیمانه
نکات: ادویه ها شامل ادویه کاری، پلویی و زردچوبه و فلفل سیاه است.
طرز تهیه:
1. میگوها رو پاک کنید و رگ کمرشون رو دربیارید و بشویید. برنج و ماش رو از قبل کمی خیس کنید و ماش رو جدا بپزید. 2 تا از پیازها رو سرخ کنید و به اونا میگوها رو اضافه کنید و برای 5 دقیقه تفت بدید و پودر لیمو عمانی و ادویه ها و نمک رو بزنید و حرارت رو خاموش کنید.
2. ماش رو جدا بپزید. 1 عدد پیاز دیگه رو سرخ کنید و ماش رو به اون اضافه کنید و تفت مختصری بدید، روی اون کمی آب بریزید نمک اضافه کنید و برنج رو به حالت کته دم بدید.3. مایه آماده میگو رو روی کته بذارید و اجازه بدید تا برنج دم بیاد و موقع کشیدن با پلو مخلوط کنید.
طرز تهیه سس:
سیر رو تفت بدید و گشنیز و فلفل رو اضافه کنید و کمی تفت بدید، روی سبزی کمی آب بریزید و بذارید تا بپزه، تمر هندی رو توی یه کاسه بریزید و آب جوش روی اون بریزید و بعد اونو چنگ بزنید تا شیره اون دربیاد و از صافی رد کنید و به سبزی اضافه کنید و بذارید تا سس غلیظ بشه و موقع سرو روی دم پخت بدید.