چندی پیش گوگل از طریق نرم‌افزار گوگل‌ارث امکان رصد اشیاء مختلف در فضا را فراهم کرده بود. اما در چند روز اخیر این شرکت خبر از رونمایی این قابلیت در نقشه گوگل‌مپ را داده است. از این پس برای رصد ماه، سیارات و اقمار مهم منظومه شمسی میتوانید از مرورگر خود استفاده نمایید. اگر در داخل نقشه گوگل‌مپ هستید بر روی حالت Satellite کلیک کنید و تا حد امکان نقشه را zoom out کنید تا امکان مشاهده سایر سیارات را داشته باشید. جالب است بدانید علاوه بر ماه، مریخ و سایر سیارات، اقمار و سیاره‌های کوتوله و حتی ایستگاه فضایی بین‌المللی را نیز میتوانید روئیت کنید.


گوگل این نقشه را با جمع‌آوری، پردازش و اتصال تعدادی زیاد از تصاویر سازمانهای فضایی همچون ناسا، آژانس فضایی اروپا و سایر سازمانهای فضایی تهیه کرده است. در حال حاضر گوگل‌مپ امکان جستجو بر روی سیارات را فراهم نکرده است بنابراین برای پیدا کردن مکان فرود کاوشگر کنجکاوی بر روی مریخ و یا محل ماموریت آپولو در ماه خودتان باید دست به کار شوید.
به دلیل کامل نبودن تصاویر و کیفیت پایین بعضی از آنها زاویه چرخش و میزان زوم در نقاط مختلف متغیر است، به عنوان مثال در قطبهای سیاره پلوتو بعضی بخشها هنوز فاقد تصویر و بخشهایی فاقد وضوح مناسب است. اگرچه این قابلیت در شکل فعلی کاربرد چندانی ندارد ولی همینکه چشم‌انداز جدیدی از منظومه شمسی در اختیارمان قرار گرفته مزیت بزرگی است. پیشنهاد میکنیم مکانهای ذیل را بر روی آپدیت جدید گوگل مپ مشاهده نمایید:
ایستگاه بین‌المللی‌ فضایی




ماژول Cupola، ساخته شده توسط آژانس فضایی اروپا یکی از بخشهای مهم این ایستگاه فضایی است که به منظور رصد زمین تعبیه شده است. گوگل‌مپ به شما اجازه میدهد تا بخشهایی مثل محفظه زباله و سرویس بهداشتی آن را مشاهده نمایید.

سیستم پیشرفته بازیافت آب



کنار توالت یک سیستم پیشرفته جهت جمع آوری ادرار، عرق و نفس فضانوردان وجود دارد که بعد از بازیافت چیزی حدود ۹۳ درصد آن به آب آشامیدنی تبدیل می‌شود. باورش سخت است اما چیزی است که باید ساکنین این خانه بدان عادت کنند!

کمی پایین‌تر لباسهای فضانوری را می‌بینید


و این هم ماهِ زمین



آن نوار متمایزی نشان‌دهنده لایه‌ای از تصاویر با کیفیت است که توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا تهیه شده است.

حتی میتوانید سایتهای فرود آپولو را هم بر روی ماه مشاهده کنید مثلا این یکی که مربوط به آپولو ۱۵ است:


و اکنون مریخ



بر روی این سیاره کلی آتشفشان، دره عمیق و کاوشگرهای مختلف وجود دارند که میتواند ساعتها شما را سرگرم کند.

به لطف تصاویر مختلف مریخ که اطلاعات عمق و ارتفاع نیز در آنها لحاظ شده، قسمتهایی از مریخ مثل دهانه مارتین را میتوانید با حس و حال مریخی‌اش تماشا کنید.


انسلادوس



ششمین قمر بزرگ زحل که تنها ۵۰۰ کیلومتر قطر دارد، دو قلوهای وویجر در سال ۱۹۸۰ بر روی آن مقادیری یخ یافتند. دمای این قمر در هنگام ظهر ۱۹۸ درجه زیر صفر است و ناسا معتقد است اقیانوسی از آب در لایه‌های زیرین آن نهفته است.

این هم ناحیه‌ای موسوم به نوار ببر بر روی انسلادوس که به اعتقاد ناسا یخ‌فشان‌هایی هستند که ذرات آب و یخ را به مدار این قمر و حتی زحل پرتاب می‌کنند.


سرس



بزرگترین سیاره‌های کوتوله واقع در کمربند سیارکی منظومه ماست. شاید اسم آن را نشنیده باشید ولی یکی از مقصدهای هیجان انگیز فضاپیمای دان ناسا است.

یکی از اهداف دان بررسی این لکه‌های سفید و مرموز بر روی سرس است که تاکنون کسی نتوانسته به ماهیت آنها پی ببرد اما پیش ‌بینی‌ها خبر از نمک‌های به جا مانده از یخهای ذوب شده بر روی این سیاره میدهد.


پلوتو



تا جولای ۲۰۱۵ تاکنون کسی از ماهیت پلوتو اطلاعی نداشت ولی با ارسال فضاپیمای افقهای نو توسط ناسا مشخص شد این سیاره دوردست و یخی حتی دارای اقیانوسهایی پنهان در زیر سطح خود است.

اگرچه گوگل‌مپ تصاویر پستی و بلندی این سیاره را نشان نمیدهد ولی باز هم مشاهده چنین تصاویری از سیاره‌ای که فاصله‌اش تا زمین تا ۷٫۵ میلیارد کیلومتر هم میرسد مهیج است.