عواملی که سیستم ایمنی بدنتان را تضعیف می کند، بشناسید


شیوه زندگی شما همانطور که می تواند شما را در برابر میکروب ها، ویروس ها و بیماری های مزمن محافظت کند، به همان میزان نیز شما را در برابر برخی شرایط تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن قرار می دهد.
به گزارش بهداشت نیوز، برای تخمین سلامت جسمی خود، لازم است از ۶ علامت تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن آگاهی یابید و تلاش کنید با تغییر عادت های اشتباه از بروز این عارضه پیشگیری نمایید.
محرومیت از خواب: عدم دریافت خواب به اندازه و کافی، شما را در معرض ابتلا به برخی عفونت ها قرار می دهد. علاوه بر این خواب ناکافی باعث سطوح بالاتر استرس و ایجاد التهاب بیشتر در بدن خواهد شد. اگرچه محققان هنوز کاملا مطمئن نیستند که چطور خواب بر افزایش سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد،
پیشنهاد می کنند که دریافت خواب به میزان ۷ تا ۹ ساعت در شبانه روز برای حفظ سلامت عمومی از طریق تقویت سیستم ایمنی مفید است. اگر به دلیل مشغله کاری نمی توانید این میزان
خواب شبانه را داشته باشید، چرت های روزانه بین کارهایتان را فراموش نکنید.


عدم فعالیت بدنی: سعی کنید به طور منظم، و معتدل یک پیاده روی ۳۰ دقیقه ای روزانه داشته باشید تا سیستم ایمنی بدن تان بتواند به نحو موثر با عفونت ها مبارزه کند. ورزش با افزایش اندروفین که هورمون مرتبط با احساس خوب در بدن است، به شما برای خواب بهتر و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. علاوه بر این نباید فراموش کنید که داشتن وزن اضافه برای سیستم ایمنی، قلب، مغز و اعضای دیگر بدن مضر است.


فقر رژیم غذایی:
زیاده روی در مصرف چربی و کربوهیدرات منجر به کاهش کارایی گلبول های سفید خون می گردد. پس از مصرف قند زیاد، تا پنج ساعت توانایی گلبول های سفید در نابودکردن میکروب ها کاهش می یابد. در عوض مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ث، و ویتامینEبه همراه روی، و بتاکاروتن، برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با باکتری ها و ویروس ها مفید است. سبزی ها و میوه هایی مانند انواع توت ها، مرکبات، کیوی، سیب، انگور قرمز، کلم پیچ، پیاز، اسفناج، سیب زمینی شیرین و هویج را برای تقویت سیستم ایمنی فراموش نکنید.


استرس زیاد:
هورمون های استرس سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن هستند. در عوض کاهش سطح استرس باعث خواب بهتر و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. به طور مثال افرادی که به طور منظم مدیتیشن می کنند، می توانند واکنش های سالم تر سیستم ایمنی را تجربه کنند.


احساس افسردگی:
تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده است که آیا ابتلا به این بیماری روانی، فرد را مستعد ابتلا به دیگر بیماری ها، به علت افت سیستم ایمنی بدن می کند و یا برعکس، آیا افت سیستم ایمنی بدن باعث بروز
بیماری روانی در فرد می شود؟
مساله ای که در این زمینه قطعی و ثابت شده، این است که بیماری های روان پزشکی، می توانند باعث اختلال در سیستم ایمنی شوند. در بیماری هایی مثل اسکیزوفرنی،

افسردگی و برخی بیماری های روان پزشکی با منشا مغزی مثل آلزایمر، این گونه تغییرات در سیستم ایمنی فرد مبتلا مشاهده می شود. به همین دلیل افرادی که به بیماری های روانی مبتلا می شوند، مستعد ابتلا به برخی بیماری های دیگر هستند که در جمعیت سالم درصد کمتری را مبتلا می کند. دلیل علمی آن است که در بیماری های روان پزشکی با هر نوع نگرشی که داشته باشیم، قطعا مغز درگیر می شود.


کشیدن سیگار:
دود سیگار به طور مستقیم می تواند به عفونت های تنفسی فوقانی، منجر شده و در نهایت باعث ابتلا به آنفلوانزا شود. همچنین
سیگار راهی را برای ورود سایر میکروب ها به بدن باز می کند.