سفر به شرق آسیا(سفرنامه مالزی)
الان که دارم این سفر نامه رو می نویسم توی هواپیما و در مسیر برگشت از مالزی هستم خلبان مدت پرواز رو8 ساعت و 10 دقیقه اعلام کرد. من فکر کردم فرصت مناسبیه برای نوشتن سفرنامه هرچند قبلش برای این کار مردد بودم( برای همین هم عکس زیاد نگرفتم البته از طرفی هم با خودم گفتم عکس درباره مالزی توی سایت های مختلف زیاده)
با نوشتن سفرنامه هم بخشی از زمان مسافرت می گذشت وهم می تونستم گوشه ای ازتجربیات خودم روتوی این سفر به منظور استفاده از عزیزانی که قصد سفر به کشور مالزی را دارند انتقال بدم تا اونها بتونند بهتر برنامه ریزی کنند واشتباهات منو را انجام ندن و بهترین استفاده و لذت را از این سفرببرند.
سعی کردم توی این سفرنامه با گفتن جزئیات غیر ضروری سفرنامه رو خیلی طولانی نکنم
از سال گذشته که ازترکیه برگشتیم بعد از بررسی های فراوان ومطالعه سفر نامه های متعدد مقصد بعدی سفر خارج از کشور به همراه خانواده را مالزی مشخص کردیم وقولش رو هم به بچه ها دادیم. چون هم کشوری است که حدود55 تا 60 درصد جمعیتش مسلمان هستند وغذاهاشون با ذائقه ما سازگار تره و هزینه تورش هم نسبتا مناسبه با توجه به اینکه بچه مدرسه ای دارم طبعا باید برای فصل تعطیلات مدارس برنامه ریزی میکردم، لذا از ابتدای سال 94 از طریق سایت لست سکندر وسایت های مشابه قیمت تورها را بررسی میکردم.
در اردیبهشت ماه قیمت تورها به حداقل آن رسید و مناسب ترین قیمت بود ولی با توجه با ایام مدارس این زمان برای ما مناسب نبود لذا تصمیم گرفتم برنامه سفر را برای هفته آخر شهریور هماهنگ کنم. البته ما یک برنامه سفر به مشهد و دیدار اقوام و زیارت نیز در برنامه کاری خود داشتیم که این سفر چند سال بود که به دلایل مختلف به تعویق می افتاد لذا تصمیم گرفتیم ابتدا به مشهد برویم واز طریق شمال بیایم تهران وبعد بریم مالزی( البته من این نوع سفر رو توصیه نمی کنم چون هم خسته هم کمی از سفر اشباع می شید).
خلاصه از اول شهریور بطور جدی سایت ها رو کنترل میکردم در شهریور به یکباره قیمت تورها بین 20 تا25درصد افزایش یافت واز 30 شهریور تقریبا به قیمت های قبل بر می گشت .
من هم از مدرسه یک هفته اجازه پسرم رو گرفتم وتصمیم گرفتیم در این مقطع زمانی سفر کنیم مقداری هم صبر کردم تا به زمان سفر نزدیکتر شویم شاید قیمت ها کمی آف بخورد. از دوهفته مانده به سفر شروع کردم به تماس گرفتن ولی متاسفانه آژانس هایی که قیمت مناسب ارائه میدادند گفتند پرواز پر شده آنهایی هم که جا داشتند قیمتها را بالا می گفتند واولین قیمت مناسب برای سوم مهر جا می داد که برای ما کمی دیر بود چون پسرم دو روز از هفته دوم کلاسها را هم از دست میداد.
تصمیم گرفتیم سفر مشهد را انجام دهیم در این مدت هم چک کنیم اگه قیمت مناسب پیدا کردیم اقدام کنیم خلاصه از آژانس های مشهد هم کنترل کردیم برای تاریخ مد نظر ما (حداکثر تا 1مهر) جا نبود 28 شهریور برگشتیم تهران پس از کنترل سایت لست سکندر دیدم آژانس الفبای سفر برای 31 شهریور جا دارد و قیمتهایی که اعلام کرده نیز بد نیست که با مراجعه به آژانس قرارداد راتنظیم کردیم وقرار شد بلیط ووچر هتل را فردا صبح تحویل بگیریم.
مسئله ای که در هنگام قرارداد با آن مواجه شدیم، این بود که من دو پسردارم که یکی بالای 12 سال ویکی زیر 6سالشه و همانطور که دوستان اطلاع دارند قیمت زیر 6سال کمتر از بزرگساله لیکن آژانس اعلام کرد باید شما دو اتاق بگیرید و وقتی دو اتاق میگیرید دیگه بزرگسال وزیر 6سال باهم فرقی نداره وزیر 6سال هم بزرگسال حساب میشه وزمانی قیمت زیر 6 سال برای شما محاسبه میشه که شما یک بچه داشته باشید و اون رو توی اتاق خودتون بزارید.
در نهایت پس از یک مذاکره طولانی ما هم قبول کردیم وهر چهارنفر بزرگسال به مبلغ2240000 تومان به ازاء هرنفر برای هتل گرند سیزن قرارداد بستیم. فردا رفتم بلیط رو تحویل گرفتم وچر هتل آماده نبود و وچر بعد از ظهر آماده شد وتحویل گرفتیم و در اینجا از آژانس الفبای سفر که آژانس بزرگ و معتبریه انتظار میره سریعتر کار وچر وبلیط را انجام بدن تا توی این تهران پر ترافیک وشلوغ نیاز نباشه دوبار رفت و برگشت .
خلاصه بعد از تحویل بلیط ها رفتم برای دریافت ارز دولتی اقدام کنم بانک ملت میدان صادقیه که مراجعه کردم با اینکه ساعت 9.30 بود گفتند نوبت ما پر شده یکی دوتا شعبه دیگه بانک ملت هم گفتند ما شعبه ارزی نیستیم.
ساعت 11.30 توی مسیری که کار داشتم یک شعبه بانک سامان دیدم(چهارراه پاسداران) مراجعه کردم شعبه خلوت بود کلا دوتا مشتری توی بانک بود که انها هم با قسمتهای دیگه کار داشتند متصدی گفت مدارک رو آماده کن بیا ارز بگیر(اصل وکپی پاسپورت وبلیط ، فیش عوارض خروجی بانک ملی وحضوراشخاص) طی15 دقیقه پس از پر کردن فرم های مخصوص، حواله ارز رو گرفتم هر دلار3080 تومن، اون روز توی بازار آزاد 3800 تومن بود به ازاءهر نفر 300 دلار.
همین جا توصیه میکنم شما هم به شعب بانک سامان مراجعه کنید هم خلوت تره هستند هم اگه اشتباه نکنم تمام شعبه هاش حواله ارز میدن (از ساعت 10.30 تا 14.30)
پرواز ساعت 8.55 بود و ما ساعت 7 یعنی حدود2ساعت قبل از پرواز رسیدیم گیت صدورکارت پرواز فرودگاه امام متصدی گفت نفر دویستم هستید وبلیط ردیف 38 یعنی دو ردیف مونده به آخرهواپیما رو به ما داد. پرواز ما با هواپیمایی ایران ایر و ایرباس 747 انجام می شد پس از کنترل پاسپورت به قسمت پذیرش مسافر رفتیم و من رفتم از شعبه بانک سامان دلارها رو تحویل گرفتم.
گیت خروجی ما 24 بود واز گیت 21 تا 24در ابتدا خروجی مشترک دارند پس از خروج از در مشترک روی صندلی نشستیم گفتم صف که خلوت شدم میریم، چکاریه همش توصف بایستیم.
بیست دقیقه نشستیم خانمم پرسید مطمئنی این صف پرواز مالزی است الان اعلام کرد پرواز دبی من هم مشکوک شدم دیدم کارت پروازشون با ما فرق میکنه مال اونا قرمزه رفتم سوال کردم گفتن این پرواز دبی هستش گفتم پس پرواز مالزی کجاست گفتند ته سالن گیت 24.
تازه متوجه شدم اینجا گیت21 به سرعت به سمت ته سالن حرکت کردیم دیدم همه رفتند به طرف هواپیما برای سوار شدن مسئول کنترل کارت پروازتا ما رو دیدگفت شما خانواده.... هستید زود باشید شما نفر آخرید ما هم رفتیم توی کریدر برای سوار شدن.
در این حین دیدیم دونفر دیگه هم پشت سر ما دارن میان کمی دلگرم شدم به خانومم گفتم دیدی نفر آخر نشدیم اتفاقا توی هواپیما هم صندلی پشت ما نشستند.
من گفتم اینجا هم که شما بعد از ما هستید بعد به شوخی گفتیم شما بچه شیراز نیستید آنها هم به شوخی جواب دادند چطورید همشهری، 7ساعت و40 دقیقه مدت پرواز ما بود ودر حین پرواز دوبار پذیرایی کردند دوتا هم فیلم تکراری پخش کردند نفری یک کیف کوچیک چرم مشهد محتوی مسواک وخمیر دندان، شانه وچشم بند هم به همه دادند.
ساعت مالزی در نیمه دوم سال 4ساعت ونیم از ما جلوتره (تو نیمه اول سال 3.30 ساعت) ما ساعت حدود 10 به وقت مالزی رسیدیم کوالالامپور از ترمینال ورودی پس از کمی پیاده رفتن با قطار فرودگاه که مشابه مترو خودمونه رفتیم به ترمینال دیگه و پس از کنترل پاسپورت بارهامون رو تحویل گرفتیم.
تورلیدرمون هم از آژانس ایرما منتظرمون بود.سوار اتوبوس شدیم وبه طرف شهروهتل حرکت کردیم(فرودگاه حدود 60 کیلومتری شهر واقع شده) فاصله فرودگاه تا هتل حدود یک ساعت طول کشید توی اتوبوس هم تور لیدرمون لیست تورهاش رو به ما داد وگفت هرکدوم رو که میخواید ثبت نام کنید واز این داستانها که قیمتهای ما مناسبتر از سایر تورهاست والان توی تخفیف تابستونی هستیم و هرچه سریعتر بگید تا ما برنامه ریزی کنیم.
اتوبوس توی مسیر یک جا هم نگه داشت تا پول چنج کنیم ساعت حدود یک ظهر رسیدیم هتل، کارهای چک این هتل وتحویل اتاقها طی نیم ساعت انجام شد.
هتل ما هتل گرند سیزن بود که بجز صبحانه آن وتعداد کم مبل در لابی به نظر من هتل خوب و قابل قبولیه البته من توضیحات کامل درباره هتل رو توی نقد هتل نوشتم
بعد از ظهر روز اول توربرنامه شب مالایی داشت به قیمت 35 دلار که ما نرفتیم بجاش رفتیم برجهای دوقلو، ایستگاه منوریل حدود300متر با هتل فاصله داشت دوایستگاه با منوریل رفتیم بقیش رو پیاده رفتیم و فروشگاهاش رو دوری زدیم چند تا عکس هم گرفتیم با تاکسی برگشتیم هتل (اگه قصد دارید برای بازدید بالای برج برید باید صبح برید بلیط بگیرید بلیطش هم 80 رینگته)
روز دومنمای برجای دوقلو در شب
رقص آب محوطه پشت برج دوقلو
با خانمم گفتیم روز دوم با تور بریم شب با تور لیدر تماس گرفتیم وهماهنگ کردیم ساعت 9 صبح با توراول رفتیم کارگاه ظروف قلع سازی که اجناسش خیلی گرون بود وتور لیدر گفت بر اساس دستورالعمل سازمان گردشگری مالزی موظفیم توریستها رو اینجا بیاریم، بعد رفتیم غار میمونها(بوتا کیو) که معبد هندیها ست وحدود 300 پله میخوره میره بالا البته یک معبد پایین پله ها هم هست که اتفاقا اون روز یک عروسی هندی هم داشت اونجا برگزار میشد.
خلاصه هندی ها و آداب ورسومشون رو میتونید اونجا ببینید اطرافش هم سرسبز وقشنگ بود بعدش رفتیم گنتینگ که 50 کیلومتر با شهر فاصله داره وتوی دامنه کوه و ارتفاعات واقع شده و هوای خنکی داره اونجا سوار تله کابین شدیم که به گفته خودشون بزرگترین تله کابین آسیاست به طول 4 کیلومتر.
با تله کابین از یک منطقه جنگلی گذشتیم و به منطقه دیگه گنتینگ که شامل هتل، شهربازی، فروشگاه، رستوران وتنها کازینو کشور مالزی می باشد رفتیم این مجموعه توسط یک چینی ساخته شده ومجموعه بسیاربزرگیه در رابطه با کازینو بنا به گفته تور لیدر ابتدا دولت مالزی چون بیشتر جمعیتش مسلمونه مجوز نمی داده، بعدش شرط گذاشتن یا باید جایی باشه که بالای ابرها باشه یا زیر دریا که این منطقه در بالای ابرها و در ارتفاعات قرار داره وشرط بعدیش هم این بوده که هیچ مالایی مسلمونی نیاد اونجا و یک درصد درآمد اون هم به دولت مالزی برسد البته بیشتر مشتریهای کازینو چینی ها هستند که علاقه خاصی به قمار دارند و33درصد جمعیت مالزی رو هم تشکیل میدند.
تور لیدر 2 ساعت به ما زمان داد تا از مجموعه بازدید کنیم و نهار بخوریم بعد از دو ساعت دور زدن در پاساژهای منطقه با اتوبوس به همراه تور لیدر به معبد چینی ها ومعبد بهشت وجهنم رفتیم بزرگترین مجسمه بودای نشسته هم در این مکان قرار داشت معبد چینی ها محلی بود که چینی ها خاکستر مرده های خود را آنجا قرار می دادند (در قفسه هایی به مدت 6 ماه و این قفصه ها رو اجاره میکردند) معبد بهشت وجهنم نیز بر اساس اعتقادات بودایی ها مراحل پس از مرگ را نشان میداد که بنا به اعتقادات اونها اعمال انسان پس از مرگ بررسی میشود ومراحل مختلف عذاب بر وی اعمال میشود،
با توجه به نوع گناه وقسمتهایی از بدن که آن گناه را انجام داده عذاب نیز متفاوت است وپس از گذراندن عذاب انسان پاک میشه و وارد بهشت میشه پس از بازدید معبد بهشت وجهنم برای صرف شام با هزینه توررفتیم رستوران ایرانی نایب هزینه این تور نفری 40دلار برای بزرگسال و30 دلار برای کودکان بود
مجسمه بودا محوطه غار باتو
مجسمه بودا و پله های ورودی غار باتو
مجسمه بودا درون غار باتو
درون غار باتو
مراسم عروسی هندیها معبد هندیها پایین غار باتو
مجموعه کناری غار باتو شامل باغ ودریاچه
تله کابین گنتینگ
مجموعه گنتینگ
پاساژمجموعه گنتینگ
محوطه روبروی هتل گنتینگ
معبد چینی ها منطقه گنتینگ
معبد بهشت وجهنم