آماده سازی: ۱۵ دقیقه
مدت انتظار: ۱۵ دقیقه
مجموعاً: ۳۰ دقیقه
مواد لازم :
فلفل دلمه ای ۳ عدد (۲۴۰ گرم پوره) (قرمز)
سیر ۴ حبه
گردو ۵۰ گرم
زیره سبز (آسیاب شده) ۳/۴ قاشق چایخوری
رب انار ۱ و نیم قاشق سوپخوری
پیاز ۱ عدد کوچک
فلفل قرمز (یا فلفل آلپو یا پاپریکای بوداده) ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۱/۴ فنجان (کاملاً خالص)
طرز تهیه :
۱٫گردوها را در یک کاسه قرار دهید، روی آن آب بریزید و بگذارید ۱ ساعت خیس بخورد.
۲٫حبه های سیر را پوست بکنید و خرد کنید و با نمک در هاون قرار دهید. سیر را بکوبید و له کنید.
۳٫ فلفل ها را بشویید و روی یک سینی شیرینی پزی که کف آن را با فویل پوشانده اید قرار دهید و روی کباب پز زیر شعله ی کباب کننده بگذارید. هر چند دقیقه یکبار آنها را برگردانید تا پوستشان سیاه و ذغالی شود. در این مرحله فلفل ها را با چند قاشق آب در یک کیسه ی پلاستیکی قرار دهید. در کیسه را سفت کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. کیسه را باز کنید و پوست فلفل ها را بکنید. فلفل ها را دو نیم کنید و دانه ها و ساقه و سفیدی های داخلش را جدا کنید.
۴٫ پیاز را پوست بکنید و ۴ قسمت کنید.
۵٫ فلفل، پیاز، سیر له شده، گردوی خشک، زیره سبز، رب انار، پوره فلفل قرمز یا پاپریکا و روغن زیتون را داخل ظرف غذا ساز بریزید. به مدت ۱ دقیقه یا تا زمانی که مخلوط یکدست و غلیظ شود بزنید. طبق ذائقه مزه دار کنید و سس را داخل یک کاسه بریزید. بگذارید سرو شود و سپس در یخچال نگهداری کنید.