هميشه همراه با هر اتفاقي يك تفكر است كه باعث تحريك احساسات شما ميشود. ممكن است شما اين فكر را به صورت يك تصوير، يك صدا و يا جملهاي كه با خود تكرار ميكنيد، تجربه نماييد...
مثلا به خود ميگوييد: "من از اين مصاحبه ميترسم."، "او از دست من عصباني است"، "شرط ميبندم كه حركت قطار باز هم به تعويق ميافتد."، اين فكر ممكن است درباره اتفاقي باشد كه در زمان حال افتاده است و يا يك خاطره از گذشته و يا حتي پيشبيني وضعيت آينده باشد. راهكار اصلي براي بينش مثبت اين است كه با اين افكار كنار بياييد و روي نكات مثبت آن تاكيد كرده و نكات منفي را دور كنيد. تغيير افكار به طور اتوماتيك احساسات را تغيير داده و غيرمستقيم روي عكسالعمل شما اثر ميگذارد.
باورهاي خود را درك كنيد
در پشت افكار شما باورهاي شما قرار دارند كه به طور عميقي در عقايد شما كه نتيجه تجربياتتان است ريشه دوانيده. اين باورها الزاما باورهاي مذهبي نيستند، بلكه وضعيت زندگي شما در گذشته و حال، در بينش شما به جهان موثر است. نظر به اينكه افكار وابسته به باورها هستند و باورها به شدت تمايل دارند كه كاملا حقيقي و غيرقابل انكار باشند، پس يك باور غلط ميتواند تمام لذتهاي شما را در زندگي خراب كند ولي از آنجاييكه باورها پايههاي افكار هستند اگر شما باورهاي منفي را تجزيه و تحليل كنيد و آنها را به باورهاي مثبت تبديل كنيد تمام روشهاي زندگي شما را مطمئن ميسازد.
در يك نگاه:
شما بايد افكار، احساسات و باورهاي خود را بشناسيد. يك فكر مثبت به وجود آورنده يك احساس مثبت و انگيزه براي فعاليت مثبت است. احساسات، افكار و باورهاي شما ميتوانند از منفي به مثبت تغيير كند. يك باور مثبت در راه و روش زندگي شما نفوذ ميكند.
روش خود را در زندگي تجزيه و تحليل كنيد
آگاهي از افكار، احساسات و باورهاي خود به شما كمك ميكند تا بتوانيد احساسات خود را كنترل كنيد و بفهميد كه چرا افكار منفي به سراغتان آمده. با به خاطر سپردن احساسات خود ميتوانيد در رفتارتان تغيير ايجاد كنيد.
نكته:پيشرفت خود را در يك دفتر يادداشت روزانه بنويسيد. اين باعث ميشود كه فكر و عمل مثبتتري داشته باشيد.
افكار خود را در دست بگيريد
مهمترين و اساسيترين عوامل براي شخصيت شما افكارتان هستند. اگر احساس ميكنيد كه منفي فكر ميكنيد چند دقيقهاي استراحت كنيد بعد چيزهايي را كه به ذهنتان ميآيد ثبت كنيد و آنگاه اطلاعاتي را كه باعث چگونگي كاركرد ذهنتان شده، جمعآوري كنيد. يك تصوير مختصر از افكارتان بگيريد. چه تصويري ميبينيد؟ چه صدايي ميشنويد؟ چه حرفهايي را با خود تكرار ميكنيد؟ چه خاطراتي از گذشته و چه روياهايي از آينده در ذهنتان است؟ حال تفكر خود را در يك جمله بيان كنيد. مثل: "من هيچوقت اين كار را درست انجام ندادم"، يا "من واقعا از دست او ناراحت هستم"، حال ميتوانيد آرامآرام اين احساسات را عوض كنيد. به چنگ آوردن افكار منفي اولين قدم براي تغيير آنهاست. به چيزي كه در ذهن شما ميگذرد تمركز كنيد. براي كمك به تمركز چشمهاي خود را ببنديد.