خواص و مضرات خیار






خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند .





ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در آمریکا است و حدود یک سو م خیار کل آمریکا را تولید می کند .


خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده وپ وشیده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است . گلهای آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد .
ترکیبات شیمیایی:


خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد .


در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .


انرژی 8 کالری


آب 95 گرم


پروتئین 0/6 گرم


مواد چربی 0/1 گرم


مواد نشاسته ای 2/5 گرم


فسفر 30 میلی گرم


آهن 0/2 میلی گرم


کلسیم 25 میلی گرم


پتاسیم 160 میلی گرم


ویتامین آ 250 واحد


سدیم 6 میلی گرم


ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم


ویتامین ب 2 0/04 میلی گرم


ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم


ویتامین ث 7 میلی گرم
خواص داروئی:


خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند .


1)خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان می کند .


2)خیار ادرار آور است .


3) خیار ادرار آور است .


4)خیار خون را تصفیه می کند.


5)سوپ خیار حبس البول را از بین می برد .


6)عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع می کند بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می شود .


7)خیار عطش را تسکین می دهد .


8)خیار ملین است .


9)خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین یم برد و صورت را جوان می کند.


10)اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید .


11)اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید همه روزه از لوسیون زیر استفاده کنید :


یک خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود سپس آنرا صاف کنید و بگذارید سرد شود بعد 50 گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب مخلوط کنید و بهم بزنید و با پارچه صاف کنید و به محلول صاف شده 250 گرم الکل سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید و کاملا هم بزنید هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند .




مضرات :


اشخاصی که ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد .


خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند . کسانیکه نمی توانند خیار را خوب هضم کنند باید آنرا با نمک بخورند