مجله سیب سبز - سارا میرشجاعی: اين روزها با خبر واردات گوشت بوفالو از هند، جنجال‌ها و ابهامات زيادي درباره بهداشت اين نوع گوشت وجود دارد. برخي از كارشناسان معتقدند گوشت‌هاي توليد هند استانداردهاي لازم بهداشتي را ندارند. به علاوه گوشت بوفالو اگر آلوده باشد مي‌تواند بيماري جنون گاوي را سبب شود. به همه اينها آلوده بودن گوشت گاوميش به انگل ساركوسيست را هم اضافه كنيد. در مقابل سازمان دامپزشكي معتقد است همه‌چيز را تحت‌نظر داشته و فقط به گوشت‌هايي مجوز ورود خواهد داد كه سالم باشند. به علاوه اين گوشت‌ها به صورت خام به فروش نخواهد رسيد و فقط در محصولات حرارت‌ديده استفاده می‌شوند. سيب سبز سراغ كارشناسان مختلف رفته و به بررسي اين موضوع پرداخته است.

دكتر پيام محبي، دامپزشك درباره علت واردات گوشت قرمز از هند مي‌گويد: بزرگ‌ترين دليلي كه باعث شده از هند گوشت وارد كنند اين است كه مبالغي پول در هند مانده و مي‌خواهند آن را به كالا تبديل كرده و بازگردانند. همين اتفاق درباره برنج و چاي هم رخ داد. اين موضوع به نظر من بيشتر تصميمي اقتصادي است. درباره اينكه ما به واردات گوشت، آن هم از هند نياز داريم يا نه، وقتي با توليدكنندگان داخلي صحبت مي‌كنيم همه مي‌گويند ما مي‌توانيم نياز داخلي را توليد كنيم. با اين حال گاهي دولت تصميمي مي‌گيرد كه لطمه زيادي هم از جهات مختلف وارد مي‌شود.


پشت پرده واردات گوشت بوفالو

ما هميشه واردات گوشت را داشته‌ايم يا از برزيل يا كشورهاي ديگر؛ اخيرا هم دوستان اعلام كرده‌اند از هند هم مدت‌ها واردات گوشت داشتيم اما شايد كمتر صحبتي از آن بوده است. به‌هرحال گوشت توليد هند، به لحاظ بهداشتي گوشت باكيفيتي نيست و مسئولان در اخبار تا حدي بحث‌هاي مختلف را با هم قاطي مي‌كنند.

در مناظره‌اي كه از راديو پخش شد، رئيس اتحاديه واردكنندگان گوشت هم در اين مناظره بود، او اظهار مي‌كرد كه در انگليس هم گوشت گاوميش مصرف مي‌كنند. بله، در انگليس هم گوشت گاوميش مصرف مي‌كنند اما گاوميش كدام كشور؟ گاوميش هند يا آمريكا؟ مساله اين است كه گوشت گاوميش كشور هند چندان استانداردهاي بهداشتي را ندارد. اين است كه اين موضوعات با هم متفاوت است و نبايد با هم قاطي شود. اين به نظرم گول زدن است كه بگوييم آمريكا يا انگليس هم گوشت گاوميش مصرف مي‌كنند. همه جاي دنيا ممكن است گوشت گاوميش مصرف كنند اما مهم است كه گوشت گاوميش كدام كشور را مصرف مي‌كنند؟ كمااينكه گوشت گاوميش ايراني هم هميشه در كشور مصرف مي‌شده و كسي هم ايرادي نمي‌گرفته است.

گاوميش بهتر است؟

محبي درباره تفاوت گوشت گاوميش و ساير گوشت‌ها به سيب سبز مي‌گويد: اينكه بگوييم گوشت گاوميش بهتر از گوشت‌هاي ديگر است بايد بررسی شود که منظور بهتر بودن از چه لحاظ است؟ برخي مي‌گويند اين نوع گوشت كلسترول كمتري دارد و برخي مي‌گويند چربي بيشتري دارد و. . . كه اين موضوعات مربوط به ذائقه‌هاي مختلف است. به اين دليل كه برخي دلايلي مبني بر خوب بودن فلان گوشت مي‌آورند كه ما نمي‌آييم آن را مصرف كنيم كمااينكه سال‌هاست اروپايي‌ها بيان مي‌كنند گوشت خوك خيلي خوب است اما ما همچنان آن را مصرف نمي‌كنيم.

اگر اقتصاد آزاد است كه هركس مي‌خواهد بايد بتواند اين محصول را وارد كند. اگر هم هركس بخواهد وارد كند كه ديگر چه بلايي بر سر دام داخلي خواهد آمد؟


ضرر براي مردم، سود براي دلالاننظارت بهداشتي وجود دارد

اگرچه طب سنتي معتقد است گوشت حيوانات وحشي يا اصطلاحا گوشت شكار به لحاظ كيفيت بهتر و مقوي‌تر است اما مقوي به اين معنا كه كساني كه آن را مصرف مي‌كنند بتوانند اصطلاحا آن را بسوزانند. مثلا اين نوع گوشت‌ها به درد ورزشكاران مي‌خورد نه خانم‌هاي خانه‌دار يا آقاياني كه پشت ميزنشين هستند. از نظر طب سنتي گوشت حيوانات شكار يا اصطلاحا نيمه‌وحشي مي‌تواند افراد كم‌فعاليت را دچار امتناع يا «پري» و اضافه وزن كند.