کنجد بسیار دانه ی خوشمزه و پرخاصیتی می باشد.دانه های کنجد محصول گیاه یکساله ای است که منشاء آن آفریقا بوده و در حال حاضر در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا کشت می شود. ارتفاع این گیاه تا دو متر می رسد. دانه های کنجد قسمتی از این گیاه است که به صورت ماده غذائی مصرف می شود و از روغن آن نیز به شکل دیگری استفاده می شود. دانه کنجد و روغن آن را می توان از فروشگاههای مواد غذائی و خواربارفروشیها به دست آورد.طرز استعمال و استفادهکنجد را در بعضی کشورهای گرمسیری و نیز در بعضی نواحی هندوستان، چین و آفریقا به صورت پخته می خورند. مزه و طعم آن شبیه به سوپ جو دوسر می باشد.به همین طریق می توان آنرا در کیک و بیسکویت به صورت مخلوط و یا به شکل خرد کرده استفاده کرد. همچنین می توان در سوپ، سالاد یا پنیر خامه ای آنرا به مصرف رسانید. دانه های کنجد را می توان در اقسام مختلف شیرینی ها و عسل مخلوط و مصرف کرد. همچنین در بخش حلوا که یهودیان مصرف می نمایند می توان از کنجد استفاده نمود. این حلوا یک نوع شیرینی لذیذی است که بسیار مغذی می باشد. تاهینا یک نوع خمیر یا کرمی است که با دانه های کنجد و کمی کره بادام زمینی ساخته می شود. تاهینا را با اضافه کردن آب جوش به آن رقیق نموده، نان در آن ترید کرده و می خورند یا آنکه رقیق نشده آن را روی نان می مالند و به صورت ساندویچ مغذی مصرف می کنند. در بعضی مواقع تاهینا را با لوبیای پخته یا نخودچی یا بادمجان پخته و با مقداری ادویه و چاشنی در حالت سرد مصرف می نمایند.