زعفران گیاهی است که خاصیت ضد افسردگی و ضد سرطانی دارد.
خواص زعفران
هضم‌کننده غذا، مسکن، قاعده‌آور، ادرارآور، محرک اعصاب، خونساز، کاهش‌دهنده فشار، چربی و کلسترول خون، آرامبخش، اشتها آور، ضدسرفه، ضدتشنج، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماری‌های قلبی و سرطان، تقویت‌کننده حافظه، تقویت‌کننده قوای جنسی، بهبود برونشیت‌، بیماری آسم، بیماری‌های پوستی، بیماری‌های چشم، عفونت ادراری، یرقان، تصفیه‌‌کننده کبد، رفع نفخ شکم و تسکین معده درد و درمان کم خونی استفاده می‌شود و اگر بالاخره می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.
زعفران گیاه ضد افسردگی
بر اساس پژوهش‌های اخیر، زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که در طب سنتی زعفران را فرح‌بخش و خنده‌آور می‌دانستند.
بنابراین استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می‌شود.
زعفران همچنین افزایش دهنده تمرکز حواس و در پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون موثر است.
خواص ضد سرطانی زعفران
زعفران خواص ضد سرطانی دارد و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع‌کننده رادیکال‌های آزاد عمل می‌کند.
تحقیقات نشان داده که این خاصیت به دلیل کاروتنوئید موجود در آن است وبر اساس تحقیقات پزشکی آنتی‌اکسیدان موجود در زعفران خواص ضد سرطانی دارد.
نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که استفاده از زعفران، از بروز توالی‌های ژنی سرطان زا جلوگیری می‌کند و در ترمیم مولکول‌های دی ان ای آسیب دیده تاثیر بسزایی دارد.
برخی ترکیبات شیمیایی آنالیز شده از گیاه زعفران
۱) کربوهیدرات
قندهای احیا کننده که بیش از ۲۰ درصد وزن زعفران را تشکیل می‌دهند؛ مانند گلوکز و مزوکتوز و گلیکز
۲) مواد معدنی
شامل K۲O, NA۲O-P۲O۲-CL۲
۳) ویتامین‌ها
مانند ویتامین B1 و ریبوفلاوین B2
۴) چربی
مانند استگیما استرول، کاپتااسترول
۵) رنگدانه‌ها
شامل کارتنوئیدهای محلول در چربی مانند لیکوین a- کاروتن و b- کاروتن و کارتنوئیدهای محلول در آب مانند کروسین و آنتوسیانین می‌باشد.
کروسین عامل اصلی رنگ زرد زعفران است؛ با فرمول C۴۴ H۶۴ O۲۴ و درصد این ماده در هنگام گل دادن بین 1/9 تا 15 درصد متغیر می‌باشد.
۶) گلیکورند
گلیکورند فاقد رنگ است که باعث طعم تلخ زعفران می‌شود.
فرمول آن C۱۶ H۲۶ O۷ با نقطه ذوب ۱۵۶ درجه سانتیگراد است در زعفران تازه حدود 4 درصد گلیکورند وجود دارد.
۷) روغن‌های فرار
وجود ترکیبی به نام سافرانال عامل عطر و آروما در زعفران است که عمده ترین ترکیب موجود در روغن‌های فرار با فرمول C۱۰ H۱۶ O می‌باشد.