1) هر شخص دارای سلول های سرطانی در بدن خود است .این سلول های سرطانی در آزمایشهای استاندارد خود را نشان نمی دهند تا آنکه به مقدار چند میلیارد سلول افزایش یابند. زمانی که پزشکان به اشخاص مبتلا به سرطان اعلام می کنند که دیگر در بدن آنها سلول سرطانی وجود ندارد ، این حالت فقط بدان معناست که آزمایشها دیگر قادر به ردیابی و پیدا کردنسلولهای سرطانی نیست زیرا آن سلول ها به مقدار قابل رد یابی شدن در بدن وجود ندارند.
۲) سلولهای سرطانی بین شش تا ده مرتبه در دوره زندگی یک انسان پیدا می شوند.
۳) زمانی که سیستم ایمنی انسان قوی باشد سلولهای سرطانی از بین می روند و از ایجاد تومور سرطانی جلوگیری می شود.
۴) زمانی که شخص بیماری سرطان دارد نشانه آنست که وی دارای کاستیهای تغذیه ای شده است . این کاستی ممکن است منشاء ژنتیک ، محیطی ، غذا ها و عواملی درشیوه زندگی باشد.
۵) برای غلبه بر کاستی های متعدد تغذیه ای ، تغییر در رژیم غذایی شامل اضافه کردن بعضی مخلفات غذا یی ، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
۶) شیمی درمانی ضمن آنکه باعث مسموم کردن فوری سلول های سرطاناست که سریع رشد می کند ، سلول های سالم بدن درمغز استخوان و دیواره روده ها و غیره را که سریع رشد می کند نیز از بین می برد و می تواند سبب ضایعه عضو بدن مثل کبد ، کلیه ها و قلب و ریه ها و غیره شود.
دلایل بروز سرطان
علت اصلی بروز سرطان ناشناخته است. با این حال، مواد مشخصی که باعث ایجاد سرطان میشوند و به عوامل سرطانزا معروف هستند احتمال مبتلا شدن به این بیماری را افزایش میدهند. حدود ٨٠% سرطانها بوسیلۀ عوامل محیطی ایجاد میشوند. در هند ٤٠% سرطانها در مردان به استفاده از تنباکو مرتبط است که به عنوان یکی از عوامل اصلی بروز سرطان معروف است.
استفاده از تنباکو یا سیگار با سرطانهای ریه و گلو مرتبط است. مصرف زیاد مشروبات الکلی میتواند باعث بروز سرطانهای کبد، معده و مری شود. قرار گرفتن در معرض آلایندههای صنعتی همچون پنبۀ نسوز، نیکل، قطران یا قیر، دوده، و تماس با اشعه x، میتواند باعث بروز سرطان، عفونتهای ویروسی، سوءتغذیه و عدم تعادل هورمونی شود.
با این حال، بسیاری از زیست شناسان معروف و متخصصین طبیعت درمانی برجسته معتقدند که ریشۀ اصلی بروز همهسرطانها تغذیۀ غلط است. تحقیقات نشان داده است که بروز سرطان با مقادیر پروتئین حیوانی بخصوص گوشت در رژیم غذایی رابطۀ مستقیمی دارد. دکتر ویلارد جِی. ویسک، دانشمند و محقق معروف، اخیراً پی برده است که رابطهای بین مصرف زیاد گوشت و سرطان وجود دارد.
بر اساس نظر او، دلیل اصلی بروز سرطان آمونیاک است. آمونیاک محصول فرعی ناشی از هضم گوشت است
از مهمترين عوامل موثر در ايجاد سرطان مي توان به موارد زير اشاره نمود كه در اين بين برخورداري از عادات غذايي خاص به طور روز افزای به عنوان علت سرطان مطرح ميشود .1 – عوامل فيزيكيبخصوص اشعه ماوراي بنفش ( نور آفتاب ) و پرتوهاي يونيزه كننده ( تصوير برداري تشخيصي و انفجارات اتمي ) .2 – عوامل شيمياييموادي مثل آهن ، نيكل ، كروم ، آرسنيك ، هيدروكربورها ، آروماتيك ، قطران ، پنبه نسوز ، بعضي از رنگها ، حشره كش ها ، نگهدارنده هاي مواد غذايي مانند نيتريت ، بعضي از قارچها مثل آسپرژيلوس ، بعضي از داروها مثل DES ، سيگار و ذرات معلق موجود در هواي شهرهاي صنعتي و مدرن .3 – عوامل ارثياستعداد خانوادگي و آمادگي ژنتيكي بخصوص در ابتلا به سرطان هاي معده ، پستان ، روده بزرگ ، ريه و رحم موثرند .در بعضی سندرمها مثل سندرم داون شانس ابتلا به سرطان خون بيشتر است .
4 – عوامل ويروسي
بخصوص سرطان هاي دهانه رحم ، حلق و بيني و نوعي از سرطان خون .
5 – سن فرد
در افراد مسن ، به علت اينكه هم سيستم ايمني ضعيف مي شود و هم به مرور زمان تغييراتي در هسته سلو لها حاصل مي شود ، شيوع سرطانها افزايش مي يابد . البته بعضي از سرطان ها فقط در سنين پايين بروز مي كند و برخي ديگر نيز فقط مختص سنين جواني هستند .6 – منطقه جفرافياييديده شده است كه بعضي از انواع سرطانها در يك منطقه جغرافيايي بيشتر ديده مي شوند ، به عنوان مثال سرطان مري در شمال ايران و سرطان معده در كشور ژاپن شايع تر است .
عوامل سرطان زا
فست فود دشمن سلامت است
سازمان جهانی بهداشت می گوید: فست فود در مجموع دشمن سلامت است؛ غذایی عموما بی ارزش و پر از چربی غیراشباع که منجر به دیابت، سکته مغزی و قلبی- بیماری های قلبی - عروقی می شود.
فست فود به خصوص اگر ماده اولیه آن گوشت باشد، فراوری شده است ؛یعنی با افزودن مواد نگه دارنده که در بدن 100درصد منجر به جهش های ژنتیک می شود تولید می شود.البته همیشه جهش های ژنتیک مساوی با بروز سرطان نیست
اما می دانیم که گوشت فراوری شده موجود در فست فود منجر به ایجاد موادی می شود که می توانند در پی جهش ژنتیک به ابتلای فرد به سرطان بینجامند؛
به خصوص به علت وجود موادی مثل نیترات سدیم که فست فود را خوشمزه تر می کند و در کالباس، سوسیس و برگر استفاده می شود.
این ماده در بدن تبدیل به نیتروزامین که 100درصد سرطان زاست می شود. مهم ترین علت ایجاد سرطان های دستگاه گوارش همین ماده است و تأثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است.
در ایران نیز آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان زا و روش پخت مواد غذایی 2علت اصلی افزایش سرطان های دستگاه گوارش است. در هر نوع فراوری گوشت یا موادی مثل سیب زمینی، ماده ای سرطان زا به نام آکریل آمید تولید می شود که شاید سرطان زاترین ماده طبیعی باشد.
در فراوری ممکن است گوشت سرخ، برشته یا کباب شود و یا به وسیله جوش شیرین گریل شود
چنین گوشتی اگر در دمای بالا (200 درجه سانتی گراد) پخته شود تا 300 برابر استاندارد، آکریل آمید ایجاد خواهد کرد. آکریل آمید از اسیدآمینه هایی که به طور طبیعی در مواد غذایی مختلف به خصوص گوشت وجود دارد در دمای بالا تولید می شود.