کاشت لیمو در گلدان و در محیط آپارتمان به نور زیاد، دمای معمول، آبیاری متوسط و خاک حاصلخیز نیاز دارد. خیساندن بذر و فراهم کردن محیط مناسب برای جوانه زدن هسته لیمو، از اصول اولیه برای کاشت این درخت است.
- کاشت لیمو در گلدان همانند کاشت دانه پرتقال در گلدان بسیار آسان، زیبا و لذت بخش است و ضمن ایجاد گلدانی زیبا و سرسبز، عطر دلنشین برگ‌های آن‌ها خانه شما را معطر خواهد کرد. در این مقاله طریقه کاشت لیمو در گلدان و شرایط نگهداری از آن را آموزش می‌دهیم.

مراحل کاشت لیمو در گلدان


برای کاشت لیمو در گلدان می‌توانید از طریق کاشت هسته لیمو یا خرید نهال جوان آن اقدام کنید. کاشت هسته لیمو ۴ تا ۵ سال طول می‌کشد تا به تولید میوه برسد، ولی اگر برای برداشت لیمو‌های دست پروده خودتان عجله دارید، بهتر است نهال لیمو را از مراکز گل و گیاه تهیه کره و آن را پرورش دهید.

مراحل کاشت هسته لیمو به شرح زیر است:
۱- هسته‌های یک لیمو سالم را جمع‌آوری کنید و درشت‌ترین آن‌ها را به مدت ۴۸ ساعت در داخل آب ولرم بخیسانید.
توجه: از هسته‌هایی که وارد دهان شده‌اند، استفاده نکنید چرا که در اغلب مواقع، تماس بزاق دهان با هسته، باعث از بین رفتن قوه نامیه دانه خواهد شد.

۲- بعد از دو روز پوست رویی هسته‌ها را با احتیاط و به کمک دست جدا کنید و مراقب باشید تا به قسمت نرم و گوشتی هسته لیمو آسیبی نرسد.

۳- برای کاشت هسته در گلدان ابتدا خاک گلدان را مرطوب کنید و دو تا سه عدد هسته لیمو که در مرحله ۲ آماده کرده‌اید را دو فاصله دو سانتیمتری سطح خاک کاشته و روی آن را با لایه نازکی از خاک بپوشانید.

۴- مجددا گلدان را آبیاری و آن را در محلی گرم و جایی که نور غیر مستقیم خورشید به آن برسد قرار دهید. دمای اتاق بایستی بین ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتیگراد باشد و دقت کنید در طول این مدت خاک گلدان همواره مرطوب باشد.

۵- برای ایجاد شرایط گلخانه‌ای و تامین دما و رطوبت مورد نیاز برای جوانه زدن دانه‌ها، پیشنهاد می‌کنیم سطح گلدان را با پلاستیک شفاف پوشانیده و چند عدد سوراخ برای تهویه هوا روی آن ایجاد کنید.

۶- زمانی که اولین برگ‌های گیاه از خاک خارج شدند، پلاستیک را برداشته و گلدان را به محلی با نور بیشتر منتقل کنید. بهترین مکان برای قرار دادن گلدان، پنجره‌های نورگیر آپارتمان یا باغچه بالکن است.



شرایط نگهداری درخت لیمو در منزل


۱) خاک

مناسب‌ترین خاک برای کاشت لیمو در گلدان ترکیبی از ۶۰ درصد خاک کوکوپیت یا خاک پیت ماس + ۳۰ درصد خاک پرلیت و ۱۰ درصد پوکه صنعتی سبک یا سنگریزه برای کف گلدان است.
۲) دما

درخت لیمو برای رشد بهینه به محیطی گرم نیاز دارد و اگر گلدان را در محلی بیرون از اتاق گذاشته‌اید، در زمستان حتما آن را به محیط داخل و البته در فاصله‌ای دور از بخاری یا شوفاژ انتقال دهید. مطلوب‌ترین دما برای پرورش این گیاه دمای بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است.
۳) آبیاری

درخت لیمو تا زمان جوانه زدن به آبیاری منظم روزانه نیاز دارد، ولی بعد از آن ابیاری دو تا سه بار در هفته برای گیاه کافی است. از زهکش کف گلدان مطمئن باشید و از باقی ماندن آب در زیر گلدانی و غرقابی شدن خاک گلدان خودداری کنید.
۴) نور

کاشت لیمو در گلدان و در محیط آپارتمان باعث میشود به این گیاه نور کافی نرسد بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در صورت عدم نور کافی از لامپ‌های فلورسنت کمک بگیرید. درخت لیمو برای رشد به حداقل ۴ تا ۵ ساعت نور خورشید نیاز دارد.
۵) تعویض گلدان

برای تعویض گلدان لیمو به ته گلدان توجه کنید. اگر از زیر منافذ گلدان ریشه‌های گیاه را مشاهده کردید وقتش رسیده که آن را به ظرف بزرگتری منتقل کنید.
۶) کوددهی

مثل سایر درختان میوه، برای رشد بهتر درخت لیمو نیز می‌توانید ماهی یک بار از کود مایع مخصوص مرکبات برای تقویت گیاه استفاده کنید.
۷) آفات و بیماری‌ها

شپشک آردآلود، کنه تار عنکبوتی و شته‌ها از مهمترین آفات گیاه هستند. همچنین رطوبت و آبیاری بیش از اندازه نیز منجر به برخی بیماری‌ها در گیاه خواهد شد.



سخن پایانی


از زمان کاشت لیمو در گلدان تقریبا پنج سال طول می‌کشد تا گیاه شما به میوه برسد. با این حال در طول این زمان و حتی اگر درخت شما تولید میوه مرغوب هم نکند، شما صاحب گلدانی زیبا، سرسبز با برگ‌های معطر بوده‌اید که فضای محل زندگی شما را خوشبو می‌کند و اگر گیاه به میوه نشست زمانی لیمو‌ها را برداشت کنید که نرم، سنگین و زرد شده باشند.
امیدواریم با خواندن این مقاله، بتوانید این کشت را در گلدان منزل تجربه کنید. در صورت علاقه‌مندی می‌توانید به لینک کاشت در گلدان سایت ستاره مراجعه و از سایر مطالب مرتبط در این زمینه استفاده کنید.