مواد اولیه :


  • آبلیمو به میزان لازم
  • سیر ۱تا۲حبه
  • انار (جنگلی و ساییده شده (از رب انار هم میتوان استفاده کرد)) ۳قاشق غذاخوری
  • کنجد ۲قاشق غذاخوری
  • گردو (آسیاب شده) ۲قاشق غذاخوری
  • ماهی (سفید) ۱عدد
  • ادویه (مخصوص ماهی یا گرام ماسالا) به میزان لازم
  • سبزی (نارلنگ یا معطر) ۱۰۰گرم
  • اشپیل (اشپیل همان تخم ماهی است) ۱عدد



طرز تهیه:

ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز کردن کاملاً شستشو دهید و خشک کنید و شکم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شکمش را خالی کنید،حال داخل شکم را کاملا بشویید و کمی نمک و آبلیمو بزنید و کنار بگذارید. حال باید اشپیل ها را تمیز کنید.سطح تخم‌ها را غشایی گرفته و رگه‌هایی دارد که در حین پاک کردن ماهی بایستی کاملاً گرفته شود.
در این فاصله، سبزی‌ها را خرد کرده و به همراه نمک، فلفل، ادویه، کنجد و گردوی ساییده شده و یا ریز خرد شده و انار جنگلی ساییده شده (پودر) یا رب انار و سیر رنده شده به تخم ماهی‌ها اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. حالا با یک قاشق درون ماهی را پر کنید و لبه‌هایش را مرتب بدوزید.شما الان دو راه برای پخت ماهی دارید. ۱) در یک تابه مناسب به مقدار کافی روغن سرخ کردنی بریزید و درون آن ماهی را با حرارت کم طبخ کنید و همان طور سرو کنید. ۲)درون قابلمه ای (گمج)مقداری کره بریزید و مقداری از مواد داخل شکم را در آن تفت داده و ماهی را هم جداگانه کمی تفت بدهید و بعد ماهی را روی مواد قرار داده و یک استکان آب داغ مخلوط شده با رب انار روی آن بریزید و اجازه دهید کمی بپزد و بعد سرو کنید.
نکات:

۱)میزان موادی که در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر می‌کند. ۲)داخل شکم ماهی را خیلی پر نکنید چون دوخته نمی‌شود. ۳)سبزی‌های نارلنگ و انار، ویژه مازندران می‌باشد در صورتی که در دسترس نبود از سبزیهای معطر و رب انار ترش استفاده کنید. ۴)در صورت تمایل اشپیل را حذف کرده و به جای آن گردو و سبزی بیشتری بریزید.