نروژ از کشورهای اسکاندیناوی است که قوانین عجیب و رفاه آن موجب تعجب جهان و علاقه‌ی بسیاری از افراد به بازدید از آن یا حتی زندگی در این کشور شده است. با کجارو همراه باشید تا با برخی از نکات جالب این کشور آشنا شوید.
۱-نروژ در دهه‌ی ۸۰ میلادی سوشی سالمون را به ژاپن معرفی کرد.




۲-در سال ۲۰۱۴ کشور نروژ از نظر شاخص ثروت و سلامت، رتبه‌ی اول جهان را به خود اختصاص داد.
۳-با قیمت ۱۰ دلار آمریکا به ازای هر گالن (۳.۷ لیتر)، نروژ گران‌ترین بهای بنزین را دارد.
۴-در سال ۲۰۰۸، نروژ به یک پنگوئن مقام شوالیه اعطا کرد.




۵-تمام زندانیان نروژ در سلول‌های‌شان دسترسی به اینترنت دارند.
۶-هنگام انتشار یک کتاب در نروژ، دولت ۱۰۰۰ جلد آن را می‌خرد و به کتابخانه‌ها اهدا می‌کند.
۷-تبلیغات برای کودکان زیر ۱۲ سال در سوئد و نروژ ممنوع است.




۸-دانشگاه‌های دولتی نروژ برای تمام دانشجویان سرتاسر جهان رایگان هستند.
۹-در نروژ شهری به نام Hell (به انگلیسی: جهنم، به نروژی: موفقیت) وجود دارد.




۱۰-شاه اولاو پنجم (King Olav V)، پادشاه فقید نروژ از وسایل نقلیه‌ی عمومی استفاده می‌کرد و بهای بلیط را نیز پرداخت می‌کرد.




۱۱-نروژ در اصل نوردوگ (Nordweg) به معنای “راه شمالی” نام داشت.
۱۲-پادشاه هارولد نروژ قسم خورد که ازدواج نمی‌کند، مگر آنکه بتواند با معشوقه‌اش ازدواج کند که دختر یک پارچه فروش بود. این خانم ملکه‌ی نروژ شد.
۱۳-برنامه‌های شبکه‌ی NRK نروژ شامل یک برنامه‌ی ۸ ساعته از حرکت قطار، یک برنامه‌ی ۱۲ ساعته‌ی بافتنی، یک برنانه‌ی ۱۲ ساعته‌ی آتش هیزم و یک برنامه‌ی ۱۸ ساعته از تخم‌ریزی ماهی سالمون است.




۱۴-در سال ۲۰۱۷ نروژ اولین کشوری خواهد بود با رادیوی FM خداحافظی و تنها از امواج دیجیتال استفاده می‌کند.
۱۵-نروژ صاحب یک جزیره‌ی منجمد خالی از سکنه میان آفریقا و قطب جنوب است.




۱۶-از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون تنها ۱۰ پلیس در نروژ کشته شده‌اند.
۱۷- در سال ۲۰۰۸ نروز یک میلیارد دلار آمریکا برای نجات جنگل‌های حاره‌ای آمازون اهدا کرد.
۱۸-در سال ۲۰۱۱ کمبود عجیب کره کشور نروژ را فراگرفت، به طوری که بهای هر قالب کره‌ی ۲۵۰ گرمی به ۵۰ دلار آمریکا رسید.
۱۹-گفته می‌شود که دلیل سرخی آسمان در نقاشی “جیغ” ادوارد مانش که مکان آن در نروژ است، فوران آتشفشان کراکاتوآی اندونزی بوده است.



Factslides