بعضی وقت ها اسم تخم مرغ را به بدی شنیده ایم، بخاطر کلسترولش، و بخاطر اینکه مانند بادام زمینی، ماهی، آجیل، شیر، و سویا، حساسیت زاست.

اما از طرفی ما با یک ماده ی غذایی با ارزش روبرو هستیم که حاوی ۱۳ ویتامین و کانی مختلف است، پروتئین با کیفیت و زود هضم، و چربی سالم اشباع نشده دارد، و با وجود اینکه کالری اش کمتر از ۱۰۰ واحد است، آنتی اکسیدان هم هست!



ارزش غذایی تخم مرغ



یک تخم مرغ کامل و بزرگ ۵۵ گرمی، بدون پوسته اش حاوی ۶ گرم پروتئین است. البته این پروتئین، ۳ گرمش در زرده و ۳ گرم دیگرش هم درون سفیده ی تخم مرغ جای گرفته است!



اطلات غذایی دیگر یک تخم مرغ بزرگ بدون پوسته از این قرار است: ۸۰ کالری انرژی دارد، ۶ گرم چربی، ۲۷۴ میلی گرم کلسترول در زرده اش، ۱ گرم کربوهیدرات، ۲۸ میلی گرم کلسیم، ۹۰ میلی گرم فسفر، ۱ گرم آهن، ۶۵ میلی گرم پتاسیم، ۶۹ میلی گرم سدیم، ۵۵ میلی گرم زینک، ۲۶۰ واحد ویتامین آ، ۰.۰۴ میلی گرم تیامین، ۰.۱۵ میلی گرم ریبوفلاوین، مقدار ناچیزی نیاسین، و ۲۴ میلی گرم اسید فولیک.





پروتئین تخم مرغ



هر تخم مرغ بزرگ حاوی ۶.۳ گرم پروتئین کامل است. پروتئین کامل، پروتئینی است که پروفایل متعادلی از تمام آمینو اسیدهایی که در رژیم غذایی تان به آنها نیاز دارید، در آن وجود داشته باشد.

مواد مغذی که از پروتئین تخم مرغ بدست می آیند، از ساختن بلوک های مورد نیاز برای تولید پروتئین های جدید، تا ساخت سلول ها و بافت ها مورد استفاده قرار می گیرد.

یک تخم مرغ، ۱۲ درصد پروتئین مورد نیاز روزانه ی یک فرد ۶۰ کیلویی، و ۹ درصد پروتئین مورد نیاز یک فرد ۸۰ کیلویی را تامین می کند.