ته چین ها از جمله غذاهای متنوعی است که طرفداران زیادی دارد. در این بخش با آموزش دو نوع ته چین با شما هستیم.ته چین تابه ایمواد اولیه :برنج : ۵ پیمانه
سینه مرغ : ۲ عدد
ماست (پرچرب) : ۲ پیمانه
روغن : ۱/۲ پیمانه
زعفران : چند ق غتخم مرغ : ۵ عدد
نمک و فلفل : به مقدار لازمطرز تهیه :مرغ را با ادویه کم می پزیم بطوری که بعد از پختن فقط یک استکان آب داشته باشد. بعد از پخت استخان های مرغ را جدا می کنیم.زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم. ماست را بهم میزنیم . نصف از زعفران حل شده در آب جوش را با کمی نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ در ماست می ریزیم و بهم می زنیم و گوشت مرغ ریش شده (درشت ریش کنید) را در ماست می خابانیم.بهتر است از یک روز قبل مواد را در ماست بخوابانید.پلو را آبکش می کنیم ته یک ظرف نسوز (من در ماهیتابه این کار را انجام دادم) دو عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت مرغ را در آن خواباندیم می ریزیم سه چهار کفگیر برنج در ماهیتابه ریخته و مایه با برنج خوب مخلوط می کنیم و در ته ظرف را با پشت قاشق حسابی صاف می کنیم.مقداری مرغ روی برنج می چینیم (تقریبا همه طرف رو پر کند ) باز سه چهار کفگیر برنج و دوباره از گوشت مرغ روی برنج می ریزیم. در هر مرحله با پشت قاشق صاف می کنیم و فشار می دهیم تا له شود.در آخر آب گوشت مرغ را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن آبکرده و بقیه ماستی که در ظرف باقیمانده را مخلوط می کنیم و این مایه را روی سطح برنج می ریزیم.(ممکن است یک مقدار آب زیاد شود اما همان اجازه می دهد تا پلو نسوزد و بافت نرمی پیدا کند)درب ماهیتابه را با دم کنی می پوشانیم و اول بمدت ۵ دقیقه با حرارت زیاد بعد از آن یک ساعت و نیم الی دو ساعت با حرارت کم و شعله پخش کن می گذاریم تا دم بکشد.ته چین بادنجان:مواد مورد نیاز:– برنج ۳ پیمانه
– بادمجان یک کیلوگرم– زرده تخممرغ ۳ عدد
– ماست ۴ قاشق سوپخوری
– زعفران ساییده شده یک قاشق چایخوری– گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
– پیاز یک عدد (خلالی خرد شود)
– نمک و فلفل به مقدار لازم
– زردچوبه یک قاشق چایخوری
– روغن مایع مخصوص سرخکردن به مقدار کافی
– کره ۵۰ گرمطرز تهیه:ابتدا بادمجانها را بشویید و پوست بکنید. سپس به صورت حلقهای ببرید و کمی نمک روی آن بپاشید.
در تابهای مقداری روغن مخصوص سرخکردن بریزید و بادمجانها را در آن سرخ کنید. پس از سرخشدن هر دو طرف بادمجانها، آنها را به ظرف دیگری منتقل کنید. پیاز خردشده را نیز داخل تابه دیگری سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را به آن اضافه کنید و همراه پیاز کمی تفت دهید.
پس از آن، گوشت چرخکرده را همراه کمی نمک و فلفل به پیازداغ بیفزایید. این مخلوط را روی شعله متوسط اجاقگاز قرار دهید و آنقدر هم بزنید تا گوشت، تفت داده شده و همزمان بپزد. نکته: برای آنکه گوشت زودتر بپزد، در ظرف را بگذارید.
از طرف دیگر، قابلمه متوسطی را تا نیمه از آب پر کنید و پس از اضافهکردن کمی نمک به آن، روی حرارت اجاقگاز بگذارید تا به جوش آید. سپس برنجی را که ۳-۲ ساعت پیش خیس کرده بودید، داخل آب درحال جوش بریزید و چند دقیقه حرارت زیاد بدهید تا همراه با آب بجوشد. پس از گذشت مدت زمان لازم، آن را آبکش کنید. برنج آبکششده را کنار بگذارید. حالا زردههای تخممرغ، زعفران و ماست را در کاسه بزرگی بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس برنج آبکششده را به این مواد اضافه کرده و خوب با آن مخلوط کنید. داخل یک تابه گرد نسوز کمی روغن بریزید و نیمی از برنج را در آن بریزید.
حالا بادمجانهای حلقهشده را روی برنج بچینید و آنها را با لایهای از گوشت چرخکرده سرخشده بپوشانید. در پایان باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و با قاشق سطح آن را صاف کنید. پیش از دمکردن برنج، با انتهای دسته قاشق چند سوراخ داخل آن ایجاد کنید و سپس کره آب شده را روی سطح برنج بریزید، در ظرف را گذاشته و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. پس از گذشت حدود ۱۵ دقیقه دمکنی را روی تابه قرار دهید و بگذارید تا تهچین بهطور کامل دم بکشد.نوش جان.