شیرینی مربایی (شیرینی مشهدی، شیرینی آلمانی)
33 نظر
و اما اینم دستور این شیرینی خوشمزه که من زیاد درستش کردم و راضیم ازش....دو تا دستور دیگه هم از شیرینی دارم که میذارم همین روزا براتون
این دستور از فرنوش عسکرزاده عزیز از هنر آشپزی هست
مواد لازم:آرد: 600 گرم* (نکته های آخر رو بخونین)پودر قند: 100 گرمروغن جامد: 300 گرم (یا روغن مارک اصیل استفاده کنین یا روغن لادن رو به این روش آماده کنین از قبل)عسل گرم یا شربت بار: 60 گرمشیر: 60 گرم ** (نکته های آخر رو بخونین)تخم مرغ: 1 دونهوانیل: کمیمارمالاد یا ژله مغزی یا بریلو و انواع مغزهاطرز پخت:مواد رو اندازه بزنین و جلو روتون بذارین...عسل رو توی مایکرو کمی گرم کنین که روون بشهآرد رو الک کردم...روغن جامد و پودر قند رو با همزن می زنیم تا کرمی و لطیف بشه...به ترتیب عسل (یا شربت) ، تخم مرغ، شیر و وانیل رو می ریزیم توی مواد و فقط در حد مخلوط شدن، می زنیمبعد آرد رو اضافه و مواد رو با قاشق خیلی ملایم مخلوط می کنیم (آخراش استفاده از دست اشکال نداره اما مواظب باشین ورز ندین)..خمیر کمی چسبناکه که مهم نیست..اما نباید اصلا به روغن بیفته
خمیر رو توی سلفون گذاشته و به مدت حداقل دو ساعت در یخچال میذاریم...(من یه شب تا صبح و حتی دو روز هم گذاشتم....اشکالی که نداره هیچ ..بلکه بهترم هست)بعد از استراحت فر رو روی 150 درجه روشن می کنیم و خمیر رو بین دو کیسه فریزر، به ضخامت دو میلی متر باز می کنیم و با کاتر مناسب قالب و با فاصله به سینی فر منتقل می کنیم...این خمیر مواد زیادی میده..من همیشه سینی اول رو ساده قالب می زنم و بعدی رو به همون تعداد قبلی، سوراخ دار می زنم...بهتره بیست دقیقه سینی رو توی یخچال بذاریم تا توی فر وا نره و پف نکنه زیاد** برای سوراخ وسط شیرینی ها از ماسوره گرد ساده یا هر چیزی که بتونین باهاش توش رو خالی کنین می تونین استفاده کنین...حتی کارتهای ریز....یک سری کاتر هم مخصوص این شیرینی با سری ها مختلف دارهبعدش میره توی فر به مدت 15 تا 20 دقیقه تا زمانی که کمی تغییر رنگ بده...مواظب باشین زیاد نمونه که خشک و بیسکویتی نشهوقتی از فر درآوردین و خنک شد توی کاسه های جداگانه مغزهای دلخواه و عسل گرم می ریزیم...روی شیرینی های سوراخدار رو کمی عسل برس می کشیم و از مغز دلخواه روش می پاشیم با قاشق یا توش فرو می کنیم تا مغزها بچسبن بهش...توی یه سینی شیرینی های ساده آماده شده رو به پشت می چینیم و و این شیرینی های سوراخدار آماده شده رو هم کنارش...بین شیرینی ها با قاشق کوچیک یا با استفاده از قیف مارمالاد دلخواه یا ژله مغزی که یکم گرمش کردین تا روون شه می ریزیم و اون شیرینی سوراخ دار رو روش میذاریم و کمی فشار می دیم تا رو هم بیاندستتون توی شیرینی مارمالادی خیلی بازه و کلییییی جای تنوع داره
اینا هم مدل های مختلف شیرینی آلمانی یا مشهدی یا مارمالادی...برای اون گلهای خوشگل اگه بخواین عکس کاترش رو میذارم...خععععععلی دوسشون دارمبرای عید به نظرم شیک تره که از کاترهای کوچیک تر استفاده کنیماینم گاز خوشگل مانی کوشول که متوجه بافت نرمش بشیندلم میخواد آخر کار یه سری نکته ها رو بگم که نتیجه کارتون رو بهتر می کنه:1-می دونین که فر من خیلی معمولی و ایرانیه و کانوکشن نداره و برقی هم نیست...درجه ش هم که بماند...مشکل گاز اینجا هم که بماند...اینا رو گفتم که بگم من نتونستم با کلی بالا پایین کردن دمای فر و زمان پخت به اون بافت نرمی که دلم میخواست برسم..و مطمیننننننم که علتش فقط و فقط فرم هست...نه دستور مشکل داره نه روال کارم تو پختش....بخاطر همین اومدم نبوغ به خرج دادم و سری های بعد از نشاسته ذرت هم استفاده کردم...به این صورت که 600 گرم آرد سفید رو کم کردم و 20 یا 30 گرمش رو نشاسته ذرت استفاده کردم..یعنی 570 گرم آرد سفید + 30 گرم نشاسته ذرت (سفید رنگ) و باید بگم نتیجه عااالی بود و همون شد که من می خواستم...اما دوستانی که فرهای درست درمونی دارن همه بدون نشاسته این دستور رو استفاده می کنن و با زمان 15 دقیقه راضی هستن..صد البته که اول بیسکویتی هست اما وقتی مارمالاد بینش میره و یه روز می مونه نرم میشه2- شیرینی مربایی بعد از یکی دو روز که توی ظرف دربسته بمونه بهتر جا میفته و نرم و عالی میشه.. پس اگه قراره برای استفاده بعدی درستش کنین، شیرینی هاش رو آماده کنین و توی ظرف دربسته نگه دارین ....اینها رو می توینن حتی فریز هم کنین...فقط ظرف رو کاملا محفوظ کنین که از چیزی توی فریزر بو نگیره....حالا دو سه روز مونده به تاریخ مورد نظرتون دربیارین و بعد اینکه تو دمای آشپزحونه موند مربا بزنین و بازم بذارین توی ظرف دربسته تو محیط آشپزخونه...البته شیرینی های مارمالاد زده رو هم یم تونین توی فریزر با همون شرایط نگهداری کنین3- بازم برای نرم شدن شیرینی گویا میشه بجای شیر از خامه صبحانه استفاده کرد و این رو ویژه عزیزم از قول فرنوش جان نقل کردن..تا این لحظه فرصت نشده امتحان کنم4-برای بین شیرینی پیشنهاد من مارمالاد زردآلو...مارمالاد سیب، مارمالاد هلو و شلیل ...مارمالاد انبه و نهایتا ژله مغزی یا بریلو در رنگهای محتلف هست