غذای ملی نمایانگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد یک کشور و به عبارتی معرف هر سرزمین است. غذای ملی هویت اقتصادی و فرهنگی کشورها را به نمایش می‌گذارد. چنین غذایی معمولاً با بهره‌گیری از در دسترس‌ترین مواد خام در کشور و روش‌ها یا ایده‌های اصلی و بومی همان سرزمین تهیه می‌شود.چنین شاخصی به تمامی مناطق و جوامع یک کشور امکان دسترسی به مواد تشکیل دهنده‌ی یک غذا را می‌دهد. همچنین افراد متعلق به تمامی اقشار جامعه می‌توانند چنین غذایی را پخته و از آن لذت ببرند. چنین اتفاقی سبب ملی شدن یک غذا می‌شود.


ساحل عاج (آلوکو)

موز سبز (پلانتین) سرخ شده. پیش از سرخ کردن، تکه‌های موز درون خمیری معطر از پیاز، زنجبیل، فلفل تند و انیسون غلتانده می‌شوند.


ژاپن

(کاری ژاپنی)

گوشت و سبزیجات در سس کاری ساده که ادویه‌های مخصوص ژاپنی نیز به آن اضافه می شود. معمولا این خوراک روی پلوی ساده ریخته و سرو می‌شود.

(سوشی)

رول‌های برنج که همراه با مواد میانی شامل ماهی خام یا پخته در نوری (جلبک دریایی) پیچیده می‌شود (رول کردن سوشی با حصیرهای مخصوصی انجام می‌شود).

(رامن)

نودل گندم در آب گوشت یا ماهی با طعم‌دهنده سس سویا. غذای آماده شده کمی پیش از سرو با جبلک خشک شده، گوشت تکه شده و پیاز سبز تزئیین می شود.

لائوس(سالاد لارب)

سالاد گوشت چرخ‌شده با سس ماهی و برنج برشته که با آبلیمو، فلفل تند و نعنا طعم‌دار می‌شود.

لتونی (خوراک گوشت و نخود و پیاز)

نوعی نخود تیره رنگ که یک شب خیسانده شده و سپس با گوشت خوک خشک شده، نمک و فلفل سرخ می‎شود. می‌توان هنگام سرخ کردن نخود پیاز هم به آن اضافه کرد و یا پس از آماده شدن پیاز خام را در کنار غذا سرو کرد.

لبنان و سوریه (کیبه)

کلوچه‌هایی مخروطی از بلغور گندم که با مخلوط تهیه شده از گوشت‌ چرخ‌شده (گوساله، گوسفند یا شتر) همراه با ادویه، فلفل و پیاز پر می‌شود.

مالزی (ناسی لِماک)

این غذا از برنجی تهیه شده که یک شب در خامه‌ی نارگیل خیسانده و با برگ‌های گیاهی به نام کادی، برگ لیمو، زنجبیل، و دیگر ادویه‌های مورد علاقه پخته می‌شود. معمولاً ناسی لماک را همراه با تخم‌مرغ آب‌پز، ماهی آنچوی سرخ‌شده، سس سمبل (سسی ترکیبی تند تهیه شده از فلفل قرمز) و بادام زمینی برشته سرو می‌کنند.

موریس (دالپوری)

نان لواش تهیه شده از لپه‌. سس چاتنی سبز (نوعی سس هندی) و خوراک لوبیای لیما با طعم کاری درون این نان ریخته و سپس رول می‌شود.

مکزیک (تاکو)

نان تورتیا که درون آن با گوشت ریز شده‌ی گوساله همراه با پنیر پر می‌شود. تاکو با پیاز، گوجه، گشنیز تزئین و همراه با سس آووکادو، خامه ترش و سالسا سرو می‌شود.

مولداوی (مامالیگا)

حلیمی از آرد ذرت زرد که تا رسیدن به بافتی شبیه نان پخته می‌شود. دلمه‌ی برگ مو یا کلم پر شده از گوشت چرخ شدهبا این غذا سرو می‌شود.

موناکو (بَقبَژیون)

پیراشکی‌های پر شده از برگ چغندر، پیاز، گوشت خوک و پنیر پارمزان یا ریکوتا که در روغن سرخ می‌شود.

مراکش (تاجین)

خورش گوشت مرغ با ادویه، سبزیجات، زیتون و لیموی خشک. این خورش همراه با کوسکوس سرو می‌شود.

نپال (دال بات)

.عدس پخته شده که روی آن فلفل تند و کره‌ی صاف شده می‌ریزند؛ این غذا همراه با پلوی ساده سرو می‌شود

هلند (اِستَمپوت)

پوره سیب‌زمینی به همراه کلم پخته شده در سرکه، کاسنی سالادی، کلم پیچ، شلغم و غیره که سپس در قابلمه پخته می‌شود. تنها نوع گوشتی که معمولاً باید در این غذا استفاده شود سوسیس است.

نیوزلند (پاولووا)

دسری از مرنگ (شیرینی سفیده تخم‌مرغ) با یک لایه بیرونی ترد از نشاسته‌ی ذرت و مواد میانی نرم و لطیف. خامه زده شده و میوه ها مانند کیوی یا میوه‌ی گل‌ ساعتی برای تزئیین پاولووا به کار می‌روند.

کره شمالی (کیمچی)

سبزیجات (معمولاً کلم، تربچه، پیازچه) با زنجبیل، آب نمک، سیر و … طعم دار شده و با گذراندن فرآیند تخمیر به ترشی تبدیل می‌شود.

فیلیپین (چیکن آبودو)

گوشت مرغ که پیش از سرخ کردن در سرکه و سیر طعم دار شده و در همان مواد باقیمانده‌ی سرکه پخته می‌شود. معمولاً هنگام سرو چیکن آبودو را روی برنج می‌ریزند.

لهستان (بیگوس)

خورشی متشکل از کلم سفید، ترشی کلم قرمز، قارچ، گوجه، کالباس خوک و انواعی از گوشت‌های مختلف مانند خوک، گوساله، گاو، گوزن و آهو.

روسیه (پِلمِنی)

کلوچه‌هایی کوچک که درون آن با ترکیبی از ۴۵٪ گوشت گاو، ۳۵٪ گوشت گوسفند، و ۲۰٪ گوشت خوک پر می‌شود. مایه درونی با نمک و فلفل طعم‌دار شده و می‌توان به آن قارچ و پیاز نیز اضافه کرد.

اسکاتلند (هَگیس)

برای تهیهی هگیسُ‌ابتدا دل، جگر سیاه و جگر سفید گوسفند چرخ شده و همراه با پیاز سرخ می‌شود. سپس این مخلوط در سیرابی گوسفند پیچیده شده و تا چندساعت در آب گوشت ادویه دار با جو دو سر پخته می‌شود.

سنگاپور (برنج و مرغ هاینان)

مرغ آب‌پز که در سس سویای سیر-زنجبیل-فلفل با دمای زیاد تف داده شده همراه با برنج جوشیده در شیرنارگیل سرو می‌شود.

اسپانیا (پائیا)

برنج پخته شده در آبگوشت با سیر، گوجه، سبزیجات پخته‌ی تازه،به همراه انواع گوشت یا گوشت‌های دریایی تف داده شده. رزماری برای تزئین استفاده می‌شود.

سریلانکا (برنج و کاری)

برنج پخته شده (گاهی در شیر نارگیل) که با ترکیب کاری (سیب زمینی، سیب زمینی هندی، بامیه، لوبیا سبز) با خورش کاری (ماهی یا مرغ)، سس سمبل، خورش غلیظ عدس و نان‌هایی ترد از حبوبات به نام پاپادوم سرو می‌شود.

سوئد (کوفته قلقلی سوئدی)

کوفته قلقلی‌های تهیه شده از گوشت چرخ شده‌ی گاو که همراه با آبگوشت، خیارشور، و مربای لینگوبری سرو می‌شود.

سوئیس (روستی)

کوکوی سیب زمینی رنده شده که در روغن یا کره سرخ می‌شود.

تایوان (سوپ بیف نودل)

گوشت پخته شده‌ی سینه‌ی گاو همراه با سبزیجات و نودل که در آب گوشت گاو پخته شده است.

تایلند (پد تای)

نودل‌ برنج که در ماهیتابه تف داده شده و همراه با تخم مرغ هم زده، سس ماهی، تمرهندی، جوانه‌های لوبیا، خرده‌های بادم زمینی برشته، تکه‌های گوشت مرغ و مقداری غذای دریایی (معمولا میگو) طبخ می‌شود.

ترکیه (دونر کباب)

کباب گوشت گاو که ریش یا تکه شده و درون نان همراه با گوجه، پیاز، کلم و خیار پیچیده می‌شود. معمولاً پنیر هم به این ساندویچ اضافه می‌شود.

اوکراین (سوپ بٌرشت)

سوپ چغندر همراه با آب گوشت گاو یا خوک.

امارات متحده عربی (شاوَرما)

برش‌هایی از گوشت گریل شده (گوشت بره و مرغ اغلب استفاده می‌شوند) که در نانی به نام تابون همراه با خیار، گوجه، پیاز و حمص پیچیده می‌شود.

ایالات متحده امریکا

(همبرگر)

کتلت گوشت چرخ کرده که بین دو تکه‌ی نان کنجدی گرد همراه با کلم، گوجه، پیاز، پنیر و دیگر مواد مانند سس کچاپ، مایونز یا خردل قرار می‌گیرد.

(هات داگ)

سوسیس گریل شده که درون نان باگت بلندبه همراه دیگر موادی مانند سس کچاپ، مایونز، خردل، انواع چاشنی‌ها، پنیر، چیلی کن کارنه (خوراک لوبیای تند)، یا پیاز/ و گوجه‌ی حلقه شده قرار می‌گیرد.


(مک اند چیز)

ماکارونی فرمی که در سس سفید با پنیر پخته می‌شود.

ازبکستان (ازبک پلو)

برنجی که در خورش گوشت و سبزیجات پخته و با انواعی از ادویه‌ها طعم دار می‌شود. از ترکیبات اصلی این غذا گوشت بره، پیاز، هویج و سیر است. ازبک پلو معمولاً با پیاز سرخ شده و کشمش تزئین می‌شود.

ویتنام (پو)

نودل برنج که در آب گوشت گوساله همراه با زیره سبز، پودر گشنیز، هل سیاه، پودر پیازبرشته، پودر زنجبیل برشته، رازیانه و میخک طعم دار می‌شود.