کلسترول
یکی از خوا
ص اصلی پیاز پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان به خصوص در زنان می باشد.
پیاز جزء سبزیجات به شمار میرود و تاریخچه طولانی در رابطه با مصرف آن در دنیا وجود دارد. این سبزی در هند طی ایام قدیم به عنوان دارو و در یونان و رم به عنوان چاشنی و طعم دهنده غذا استفاده شده است.
این خواراکی برای اولین بار در آسیای میانه کشف و به صورت وسیع مورد کشت قرار گرفت و در اروپا به عنوان صبحانه کامل مورد استفاده بود. همچنین کریستف کلمب برای اولین به غرب پیاز را معرفی کرد و در حال حاضر این خوراکیدر انواع قرمز، سفید و قهوهای کشت و مورد استفاده قرار میگیرد.
پیاز دارای گوگرد، قند،کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، آهن و ویتامینهای A ،B و C است. همچنین برای فعالیت گوارشی بدن مناسب بوده و اسید کلریدریک معده را افزایش میدهد.
افرادی که دارای ناراحتی معده هستند بهتر است این سبزی را بصورت پخته استفاده کنند همچنین دیابتیها مصرف پیاز خام روزانه ۴ تا ۵ عدد متوسط برای آنها توصیه میشود چرا که دارای انسولین بوده و قند خون را کاهش میدهد.
پیاز دارای عنصر کروم است و به سلولهای بدن کمک میکند تا انسولین لازم ساخته شود. بر اساس تحقیقاتاین خواراکی، ۲۰ درصد مواد معدنی مفید برای بدن را تأمین میکند. همچنینخون را کاهش داده و از گرفتگی عروق جلوگیری میکند.سرطان روده
این سبزی ازجلوگیری کرده و مصرف منظم آن چند بار در هفته توصیه میشود چرا که مصرف پیاز سلولهای روده بزرگ را از آسیب حفظ کرده و جلوی رشد تومور را میگیرد.
پخت گوشت با پیاز بسیار مناسب است و سبب کاهش مواد سرطانزایی شده که در بدن ایجاد میشود. پیاز برای تقویت استخوان مناسب است و حتی میتوان گفت خواص آن همچون شیر بوده و برای زنان در دوران یائسگی جهت جلوگیری از پوکی استخوان توصیه میشود. همچنین خاصیت ضد التهاب داشته و آلرژی، آسم و سرماخوردگی را درمان میکند.
زمانی که آن را برای مصرف برش میدهیم در صورت بلااستفاده ماندن بخشی از آن باید پیاز باقیمانده را در کیسه نایلونی نگهداری کرد و توجه داشت که پیاز با این شرایط تا یک هفته مورد استفاده قرار گیرد.
پیاز اگر رنده شده باشد حداکثر طی دو روز باید مورد استفاده قرار گیرد، همچنین برای نگهداری پیاز بهتر است آن را کنار سیبزمینی قرار نداده تا رطوبت ناشی از سیبزمینی سبب خراب شدن پیاز نشود.
پختن آن یکی از راهکارهایی است که میتوان از خواص و طعم آن بیشتر استفاده کرده چرا که پیاز تفت شده قابلیت نگهداری بیشتری دارد ولی باید توجه داشت که پیاز سرخ شده به این صورت نبوده و به دلیل دارا بودن روغن اکسیده میشود لذا نباید پیاز را به این روش نگهداری کرد.
خشک کردن پیاز سبب از دست رفتن خواص آن شده لذا نگهداری پیاز به این روش توصیه نمیشود.