قیمه پلو از اون غذاهایی هستش پختش در ماه محرم رونق میگیره و معمولا به عنوان غذای نذری طبخ میشه. دلیلش هم این هست که در اون از گوشت استفاده میشه، همه پسند هست و چون از قاطی پلو ها حساب میشه پخش اون هم راحتتر از پلو و خورشت هاست. در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه رو قرار میدیم.
- گوشت گوسفندی بدون استخوان نیم کیلو
- برنج 4 پیمانه
- لپه یک پیمانه
- پیاز سه عدد متوسط
- رب گوجه چهار قاشق غذاخوریقیمه پلو دقیقا همون قیمه اس با مقدار آب خیلی کم و برنج آبکش کرده و مثل لوبیا پلو مخلوط میکنیم.قیمه رو طبق دستور قیمه ای که در این مطلب قرار دادیم درست میکنیم. با این تفاوت که گوشتها رو تکه های ریز تر خرد میکنیم و همونطور که در مواد اولیه گفتم بدون استخوان. با پیاز و فلفل سیاه تفت میدیم. لپه ها رو هم جدا نیم پز میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم و دو لیوان آب میریزیم تا روی حرارت ملایم بپزه. در آخر هم رب رو تفت میدیم و با نمک اضافه میکنیم.
پیازدر این مرحله آب مایه قیمه باید تقریبا خشک باشه و مثل مایه لوبیاپلو باشه. برنج رو همونطور که در این مطلب قرار دادیم آبکش میکنیم.ته دیگ دلخواه رو قرار میدیم و یک لایه از مایه قیمه و یک لایه از برنج رو میریزیم و دم کنی رو روش میذاریم تا روی دمای ملایم حدود نیم ساعت دم بکشه.
نسبت ها رو با حداقل مواد گذاشتم. حالا اگر برای نذری میخواید، به همین نسبت مواد رو زیاد میکنیم. برای هر نفر هم 2/3 یک پیمانه برنج کافیه. یعنی اگر مثلا برای 100 نفر بخواید، 70 پیمانه برنج، 8 کیلو گوشت و 18 پیمانه لپه کافیه.
گوشت گوسفندی- ادویه (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه،)
طرز تهیه قیمه پلو :
گاهی آدم هوس قیمه می کند و عجله هم دارد و وقت هم ندارد ... قیمه پلو یک غذایی است که مزه اش خیلی نزدیک قیمه است . جزو پلوهای مخلوط حساب می شود و معمولا با گوشت چرخ کرده درست می شود . می شود از گوشت تکه ای هم در قیمه پلو استفاده کرد .
اول برنج را خیس کنید و کنار بگذارید . پیاز را سرخ کنید و گوشت چرخ کرده را هم داخلش بریزید تا با هم سرخ شوند .
داخل یک ظرف دیگر لپه را می پزیم . بعد از پخت لپه را توسط آبکش از آب جدا می کنیم و به مایه ی گوشت و پیاز اضافه میکنیم . این مواد با هم خوب باید تفت بخورند.
حالا رب و زرد چوبه و نمک و دارچین و پودر گل سرخ را می ریزیم و باز تفت می دهیم .
گرد لیمو هم الان بریزید. حداقل 1-2 قاشق چایخوری باشد .
کمی هم سیب زمینی سرخ کنید و کنار آن بگذارید